Samsung се преориентира към електромобилите


Samsung се преориентира към електромобилите
Снимка: Getty Images

3106

Последните новини около една от най-големите компании в сферата на прозиводство на смартфони Samsung са свързани с интересната ѝ инвестицията в китайски производител на автомобили. Това научаваме от TechNews.

Според информацията, компанията се е съгласила да купи 4% дял в китайския производител BYD, като инвестицията възлиза на приблизително 449 млн. долара и за в бъдеще може да реши да разшири участието си в компанията. Интересна подробност е, че този бранд се финансира от дружество на милиардера Уорън Бъфет и тази новина веднага предизвика реакции на борсата. Пазарните наблюдатели споделиха, че акциите на Samsung са се увеличили със 1.2% след като новината за тази инвестиция става публично достояние.

Основните мотиви на производителя на умни телефони да инвестира в автомобилната индустрия е продиктуван от непрекъснатото желание на компанията да развива бизнеса си. Освен това Samsung открито заявява желанието си да стане фактор в нишата за производство на електромобили, тъй като вярва, че това най-вероятно е следващата голяма технологична революция след смартфоните.

Самият факт, че пред няколко месеца компанията създаде отдел за разработване на иновативни технологии специално за автомобили, показва колко са сериозни намеренията ѝ.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички