Шефът на Spotify дава 2.8 млрд. долара за футболния клуб Арсенал


Шефът на Spotify дава 2.8 млрд. долара за футболния клуб Арсенал
Снимка: Getty Images/Gulliver

3159

Съоснователят и изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек не се отказва от желанието си да придобие английския футболен клуб Арсенал, като за целта ще повиши офертата си на 2 млрд. паунда (2.8 млрд. долара).

Преди три седмици, 38-годишният швед потвърди, че първоначалното му предложение от 1.8 млрд. паунда е било отхвърлено от клубния собственик на лондончани Стан Крьонке.

Независимо от отхвърлената оферта, Ек потвърди, че остава заинтересован от закупуването на клуба и според информациите, привърженикът на Арсенал подготвя ново подобрено предложение на стойност 2 млрд. паунда, предава БГНЕС.

Позицията на Крьонке остава непроменена. Той и синът му Джош публикуваха изявление в края на април, казвайки, че остават на „100% отдадени на Арсенал и няма да продадат нито един дял от клуба“.

Припомняме, че феновете на „артилеристите“ протестираха на няколко пъти, изразаявайки недоволството си от фамилията Крьонке заради участието на клуба в новия проект европейска Суперлига, който пропадна след оттеглянето на 2/3 от 12-те клуба-основатели.

Привържениците призоваха за оставката на собствениците, като Ек проведе конструктивни разговори с Тръста на запалянковците, докато легендите на „топчиите“ Тиери Анри и Денис Бергкамп подкрепят плановете на шведа.

Анри потвърди пред Sky Sports миналия месец, че Ек „се е свързал“ с фамилията Крьонке да представи оферта за закупуване на Арсенал и иска „да възвърне ДНК-то на Арсенал“.

Даниел Ек е съосновател и изпълнителен директор на Spotify - шведска платформа за стрийминг на съдържание, основно музика. Компанията е публична, като се търгува на фондовата борса в Ню Йорк. От началото на годината акциите й поевтиняват с около 20% до цена от 243.01 долара за лот.

Личното състояние на Даниел Ек възлиза на 4 млрд. долара, по данни на Forbes.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички