Следвайте тези правила на 30, за да живеете добре на 50


Следвайте тези правила на 30, за да живеете добре на 50
Снимка: Thinkstock/Guliver

3967

Ако искате животът ви да е спокоен и приятен на 50, започнете да поставяте основите за това, докато сте млади. Група от хора на 50 и повече години били попитани кои са нещата, които биха направили, когато са били на 30 години, за да се чувстват по-добре сега. От десетките отговори се откроили седем неща, пише Talesmaze. Mоже да ви се струват досадни сега, но практиката показва, че те са изключително важни с напредването на възрастта. Седемте златни правила са:

1. Не пушете. Ако вече го правите, спрете веднага! Това ще предотврати на 100% развитието на здравословни проблеми на по-късен етап. Отказването сега ще даде време на дробовете и цялото ви тяло да се възстановят обратно до здравословните нива.

2. Спрете да ядете боклуци. Не можете да откупите здравето си, независимо колко пари ще заработите през живота си. Откажете се от полуфабрикатите, пакетираните и мазни храни сега.

3. Тренирайте редовно. Активният начин на живот на младини ще поддържа тялото ви в една рутина и с натрупването на годините. Започнете с тренировките!

4. Научете се да медитирате. Това ще отнеме много малка част от времето ви, а пък ще намали значително нивата на така вредния стрес.

5. Пътувайте. Пътуването е едно от най-големите приключения в живота. Пътувайте до всякакви дестинации – с много или с малко пари, в скъпи хотели, малки квартирки или на палатка сред природата.

6. Поддържайте орална хигиена. Да се грижите за зъбите си е изключително. Ходете редовно на зъболекар. Короните и мостовете са скъпо удоволствие, затова ги предотвратете навреме.

7. Дарявайте. Да даваш е здравословно за душата. Вложете цялата си душа и сърце в някой проект, който е за доброто на друг човек или обществото, и не очаквайте нищо в замяна.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички