Странни професии, които се появиха в последните години


Странни професии, които се появиха в последните години
Снимка:

5297

В днешно време човек може да изкарва прехраната си както с традиционни професии, така и с някои нови, появили се покрай развитието на технологиите и промяната на навиците ни. Сред професиите, които набират популярност през последните години, обаче има някои доста странни, пише Business Insider. Знаете ли например, че има хора, които работят като:

1. Инструктор по сърф за кучета

Да, някои хора желаят да практикуват хобито си със своите домашни любимци и за целта могат да наемат професионален учител.

2. Човек, който мести айсберги

Тази дейност се превръща в професия още след потъването на Титаник през 1912 г. Международният леден патрул (The International Ice Patrol -IIP) е основан година по-късно и е под шапката на бреговата охрана на САЩ. Патрулите проследяват локациите на айсбергите и осигуряват сигурни пътища около тях. Ако е необходимо, ледените късове се отклоняват от трасетата на плавателните съдове.

3. Професионален оплаквач

В доста държави съществуват компании, които предоставят подобна услуга. Във Великобритания например може да поръчате професионален оплаквач на погребение, като за два часа цената е 70 долара.

4. Професионална шаферка

Те помагат на булката в нейния най-специален ден по организацията на сватбата. В САЩ вече са регистрирани немалко компании, които предоставят тази услуга. Цената е от 300 до 2000 долара за сватба, според услугите.

5. Специалист по миризмите на дъха

Обикновено подобни специалисти работят за компании от хранителната промишленост – например производители на дъвки, ментови продукти, пасти за зъби. Те оценяват ефективността на продуктите.

6. Специалист по пола на пилетата

Те определят пола на пилетата, разчитайки предимно на интуиция. Наемани са от люпилни и работата им е доста доходна – може да изкарват до 60 000 долара на година. Професията е разпространена в Япония и Великобритания.

7. Автор на късметчета за сладки

В САЩ са популярни сладките с късметчета, подобно на тези, които у нас се сервират с кафето. Професията на автор на текстовете съществува от доста време, като компаниите за сладки наемат почасово хора на свободна практика, които да измислят вдъхновяващи пожелания и мъдри мисли. Според изследвания на американски компании, авторите на късметчетата могат да изкарват до 40 000 долара годишно.

8. Специалист по човешкото лице

Това са специалисти, които използват ръцете си, за да „почувстват” вашето лице. Те преценяват ефективността на различни козметични продукти върху вашата кожа. Работят почасово, срещу хонорар, който може да достигне и 25 долара на час.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички