Съвети от ключар: Как да предпазим дома си от кражба


Съвети от ключар: Как да предпазим дома си от кражба
Снимка: iStock

1292

Моят дом е моята крепост. Всеки човек иска да се чувства защитен в дома си и да се чувства сигурен. За да бъдем спокойни, че няма да станем потенциален обект на кражба или поне да не улесняваме максимално крадците, то е нужно да се вземат някакви мерки. В тази статия опитните ключари от Losskey ще ви предложат няколко полезни съвети, които ще ви помогнат да укрепите сигурността на дома си и да предпазите себе си и семейството си от неприятности.

Инвестирайте в качествени брави и патронници

За да предотвратите кражби с взлом, осигурете си сигурни брави и патронници. Има различни видове брави на пазара, но посетете ключар София от Losskey, за да ви помогне да изберете най-подходящите за вашия дом. Те ще ви насочат дали да изберете високотехнологична брава или да се доверите на "старата школа" модели, които биха могли да ви осигурят не по-лоша защита от влизане с взлом.

Изберете подходяща аларма

На пазара има много видове аларми, които са на разположение и изберете такава, която отговаря на вашите нужди. Алармата може да предотврати влизането на крадци в дома ви и да предупреди съседите и службите за сигурност.

Най-добрата защита срещу крадци

Комбинирайте няколко мерки за безопасност за по-голяма ефективност. Комбинирайте качествена брава с чувствителна аларма; сложете камери в дома си, а защо не се включите и към някоя услуга на охранителна фирма?

Висок клас брави

Дали висок клас брава може да спре крадците? Безспорно по-скъпите модели брави биха могли да затруднят много повече крадците и да осуетят намеренията им. Висококачествените брави са много трудни за взлом, но за съжаление не са непробиваеми. Въпреки това, те могат значително да затруднят нарушителите и да ги принудят да се откажат от своите замисли.

Неразбиваема брава - съществува ли такова нещо?

Всъщност, няма неразбиваеми брави, тъй като всяка може да бъде преодоляна с правилни умения и инструменти. Но това не трябва да ви възпира да инвестирате в качествени брави, които да увеличат сигурността на вашия дом.

Кога стават най-често кражбите

Според статистиките, кражбите се случват най-често през дневните часове, когато собствениците не са по домовете си и съседите са на работа. Погрешно е схващането, че предимно вечер се извършват влизанията с взлом. Честно казано, крадците следят навиците на своите "жертви" и ако забележите непознати да се "мотаят" около дома ви, то имайте едно наум и вземете мерки!

Ако не сте убедени в сигурността на дома си, най-добре е да се консултирате с професионални ключари. Те могат да ви препоръчат подходящи мерки и да ви помогнат да подобрите сигурността на дома си. Ще ви насочат към конкретни решения, които могат да бъдат от смяна на бравата до предоставяне на комплексен набор от мерки. И все пак да обобщим какво е хубаво да направите, за да подобрите сигурността на дома си и да не предизвиквате "вниманието на крадците".


- Не оставяйте стойностни предмети на видно място, когато сте извън дома.
- Поставете здрави врати и прозорци.
- Осигурете си добро осветление около дома си.
- Инсталирайте камери за видеонаблюдение.
- Създайте и поддържайте впечатление, че дома ви е постоянно населен.
- Не публикувайте информация за вашите отсъствия в социалните мрежи.
- Инвестирайте в добра аларма.
- Поставете табели за видеонаблюдение на видими места около дома си.
- Заключвайте всички врати и прозорци, дори и когато сте вътре в дома си.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да предпазите дома си от кражби. Не забравяйте, че сигурността на вашия дом е във вашите ръце и че добрата подготовка може да предотврати много неприятности. Също така, ако търсите опитен ключар в Хладилника, обърнете се към Losskey.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички