ТАСС открива кореспондентски пункт в Космоса


ТАСС открива кореспондентски пункт в Космоса
Снимка: Getty Images/Guliver

2664

Агенция ТАСС първа от световните медии открива свое постоянно представителство на Международната космическа станция. Първият кореспондент на ТАСС в орбита ще бъде космонавтът от Роскосмос Александър Мисуркин. Той ще разказва за живота и работата на станцията, а предаваните от него новини ще могат да се четат в информационните ресурси на агенцията. Снимките и видеоматериалите ще бъдат публикувани на сайта и на официалните ѝ страници в социалните мрежи. МКС за първи път с жена командир от Европа

На 17 ноември е подписан Меморандум за сътрудничество, който предвижда осъществяването на съвместния проект между ТАСС и Роскосмос, предаде БГНЕС.

Според генералния директор на ТАСС Сергей Михайлов, агенцията винаги се е стремила да бъде там, където се случват новините.

„По-рано се ограничавахме с нашата планета. ТАСС присъства във всички региони на Русия и в повече от 60 държави, а през следващите години броят им ще се увеличи. Решихме, че сега космосът може да стане обект на нашата информационна експанзия и съм радостен, че сътрудничеството ни с държавната корпорация „Роскосмос” се осъществи толкова бързо и хармонично”, каза той.

Михайлов подчерта, че очаква с нетърпение репортажите и впечатляващите кадри от орбита.

Директорът на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин изрази увереност, че откриването на кореспондентски пункт на ТАСС на Международната космическа станция ще даде възможност повече хора да научат за постиженията на руската космонавтика, за работата на космонавтите в орбита, за научните експерименти, които се провеждат там, както и за спецификата на космическите полети. На път към МКС SpaceX се разминал на косъм с НЛО

Мисуркин ще излети в космоса на 8 декември с кораба „Союз МС-20” заедно с японския милиардер Юсаку Маезава и неговия бизнес партньор и филмов продуцент Йозо Хирано. Преди полетът от Байконур космонавтът ще получи удостоверение за специален кореспондент на ТАСС.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички