Тези 3 вредни навика саботират продуктивността ви


Тези 3 вредни навика саботират продуктивността ви
Снимка: iStock/Guliver

3851

Искате да сте по-продуктивни? Най-добре се отървете от тези вредни навици, пише Inc.com.

1. Постоянното гледане на телефона

Средно прекарваме по повече от 4 часа на ден, втренчени в екрана на нашите мобилни телефони. Всеки път когато пишете съобщение или четете нещо в интернет, вие рестартирате фокуса си, възпрепятствайки оптималната оптималната производителност, която може да постигнете.

Първата стъпка, за да ограничите времето, което прекарвате с телефон в ръка, е да изключите известията, които отвличат вниманието ви от важните неща. Ако изкушението е прекалено силно, задайте времеви период (например един час), в който да не гледате телефона си. С времето ще свикнете с ограничението и ще може да надградите върху него.

2. Безпорядъкът като навик

Хаосът на работното място може да е признак за гениалност, но в повечето случаи е символ на дезорганизираност, която може да нанесе сериозни щети върху вашата производителност и да ви постави в позиция на постоянно наваксване.

За да се справите с този проблем, първо трябва да се отървете от бъркотията, не само във физическия свят, но и тази във вашето съзнание. Внасянето на ред в разхвърляното бюро трябва да бъде едно пречистващо преживяване, което действително да промени начина, по който гледате на работата. След това, помислете за вашите приоритети и съставете списък, в който да ги подредите по значимост и спешност.

3. Живот без график

Отделянето на допълнително време за създаването на график, който ще ви позволи да управлявате нещата под ваш контрол, ще ви донесе дългосрочни дивиденти (особено за здравия ви разум).

Прекарайте 30 минути всяка делнична вечер (или в неделя), за планирате идния ден. Проверете имейла си, планирайте списъка със задачи и разпределете времето си. Разделете деня си на 30/60 минутни времеви интервали, за да сте сигурни, че не изоставате от графика. Допълнителната видимост ще ви помогне да ограничите изненадите и да бъдете по-добре подготвени при неочаквани събития.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички