Топ 10 на филмите по комикси, донесли най-много приходи


Топ 10 на филмите по комикси, донесли най-много приходи
Снимка:

10493

Филмите, базирани на истории от комикси, са сред най-популярните сред киноманите днес. Милиони фенове се стичат към киносалоните, за да видят своите детски (и не само) герои, оживели на голям екран.

Най-показателният фактор за успеха на една кинопродукция си остават приходите, които тя носи на създателите си, независимо от реалните качества и оценката на критиците за самия филм. Вижте кои са 10-те най-печеливши продукции, правени по комикс, според класацията на Daily Superheroes. 

10. "Спайдърмен 2" (Spider-Man 2) – 738.8 милиона долара.

Режисьор: Сам Райми.

За много хора "Спайдърмен 2" е най-добрият филм по комикс, правен някога и един от най-достоверно пресъздаващите героите от страниците на книгите. В продължението на историята за Човека паяк Тоби Магуайър се изправя срещу Доктор Октопус, изигран от Алфред Молина, който е определян като най-добрият комикс филмов злодей на всички времена. Филмът е смятан за по-добър от своя предшественик Spider-Man заради по-доброто качество на визуалните ефекти.

9. "Спайдърмен" (Spider-Man)– 821.7 милиона долара.

Режисьор: Сам Райми.

Продукцията е търговски успех и любима на критиците. Само едно от режисьорските решения все още буди недоумение и това е въпросът защо Питър Паркър убива Зеления гоблин, който е основният му враг, толкова рано в трилогията.

8. "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" (Batman v Superman: Dawn of Justice) – 872.7 милиона долара.

Режисьор: Зак Шнайдер.

Някои може да са изненадани, че този филм е на по-задни позиции в класацията, но истината е, че той не беше толкова добър, колкото хората очакваха и не оправда прогнозите на създателите си да се превърне в касов хит за милиарди. Както подсказва и самото заглавие, в прожекцията се срещаме с двама от най-популярните супергерои, които в началото са изправени един срещу друг, преди да обединят сили и да се опълчат на общия си враг – Лекс Лутър.

7. "Спайдърмен 3" (Spider-Man 3) – 890.9 милиона долара.

Режисьор: Сам Райми.

Мнозина се стекоха да видят финала на трилогията за Човека паяк, но повечето от тях останаха разочаровани от качеството, а други от новината, че се подготвя четвърта серия на поредицата. Злодеят Венъм, изигран от Тофър Грейс, беше несполучливо превъплъщение, а филмът като цяло изглеждаше леко препълнен с персонажи.

6. "Черният рицар" (The Dark Knight) – 1.005 милиарда долара.

Режисьор: Кристофър Нолан.

Когато говорим за филми, правени по комикси, няма спор, че "Черният рицар" е най-добрият. Сюжетът и ефектите във филма са на най-високо ниво и са подкрепни от блестящата игра на Хийт Леджър в ролята на Жокера. Актьорът с право спечели посмъртно "Оскар" за изпълнението си.

5. "Черният рицар: Възраждане" (The Dark Knight Rises) – 1.085 милиарда долара.

Режисьор: Кристофър Нолан.

Въпреки че не успя да достигне нивото на качеството на първата част за Батман, този филм донесе повече приходи на създателите си. Той сложи край на трилогията, която имаше потенциал да бъде продължена.

4. "Капитан Америка: Гражданска война" (Captain America: Civil War) – 1.145 милиарда долара.

Режисьори: Джо Русо и Антъни Русо.

Много хора се усъмниха в успеха на продукцията, но Marvel за пореден път доказаха на всички, че могат да правят блестящи филми. Филмът представя сблъсъка между два отбора от супергерои, които воюват помежду си. Единият е оглавяван от Капитан Америка, а другият от Железния човек. Блестящото управление на големия актьорски състав и въвеждането на харесваните от публиката образи на Спайдърмен и Черната пантера помогнаха на Marvel да направят един наистина добър филм.

3. "Железният човек 3" (Iron Man 3) – 1.215 милиарда долара.

Режисьор: Шейн Блек.

Въпреки неочакваните от страна на Marvel грешки в техническото оформление на филма, той все пак донесе милиарди на своите създатели, което е доказателство, че Робърт Дауни Джуниър има солидна маса фенове. Основните критики бяха отправени към образа на злодея – Мандарин, който вместо да бъде изигран от майстор на китайските бойни изкуства, беше представен от тромавия Бен Кингсли.

2. "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" (Avengers: Age of Ultron) – 1.405 милиарда долара.

Режисьор: Джос Уедън.

Най-вероятно не е изненада за никого, че "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" е на почетната втора позиция в класацията за филми по комикси с най-високи приходи. Когато всички супергерои на Marvel обединяват сили, за да се борят с общия враг, зрителите идват на тълпи, за да видят това невероятно приключение. Вторият филм за отмъстителите не достигна високото качество на първата част, но приходите от прожекциите му говорят, че зрителите са го оценили подобаващо.

1. "Отмъстителите" (The Avengers) – 1.520 милиарда долара.

Режисьор: Джос Уедън.

Според световните боксофис класации първият филм за "Отмъстителите" е най-касовата кинопродукция правена по комикс някога. Уникалната идея на Marvel да събере всички супергерои на едно място и да покаже истински екшън на екрана беше кулминацията на студиото. С този филм студиото си спечели невероятните над 1.520 млрд.долара.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички