Топ 3 книги на Даниел Стийл, които задължително да прочетете


Топ 3 книги на Даниел Стийл, които задължително да прочетете
Снимка: Pexels.com

29114

Дори да не сте чели нито една книга на Даниел Стийл, със сигурност сте виждали нейното име по рафтовете в книжарници и библиотеки.

Тя е от писателите, които издават най-много книги на годишна база - около 3. Ще попитате какво стои зад нейната продуктивност. Отговаряме ви веднага - любов към работата и писане по 20-22 часа на ден. 

Трудът на Даниел Стийл не остава неоценен от почитателите ѝ. Тя е една от най-обичаните и популярни писателки на романтични романи. Даже съвсем скоро авторката отпразунва 1 млрд. продадени копия в световен мащаб.

Причината е в историите ѝ, които ще ви накарат не само да се смеете, но и да плачете. В тях се засягат важни житейски теми, каквито са семейството, силата на духа, надеждите и мечтите, и не на последно място, любовта.

Но кои са произведенията, които трябва задължително да прочетете, ако никога не сте разлиствали книга на Стийл? Ще ви представим 3 от тях в следващите редове. 

“Икономът”

Жоаким фон Хартман и неговият близнак Хавиер живеят в охолство в Буенос Айрес, докато са деца, тъй като баща им е банкер. След неговата смърт, семейството отлъчва тях и майка им, която е от немски произход.

Това налага тя да се грижи за двамата братя сама и без финансова подкрепа. След време тя се влюбва във французин и заедно с Жоаким се местят в Париж. Хавиер отказва да пътува с тях и остава в Аржентина. Там той тръгва по лош път.

Жоаким заминава за Англия, за да се обучава за иконом и за известно време работи в големи къщи там. По-късно се връща обратно във Франция, за да прекара време с майка си.

Оливия Уайт е посветила десет години на провалило се списание, което отнася всичките ѝ мечти със себе си. Завещание от майка ѝ ѝ дава шанс да прекара година в Париж, където да преоткрие себе си.

За да оправи новия си дом обаче се нуждае от помощ. Тогава Жоаким пресича пътя ѝ и започва да работи за нея. С времето двамата разбират, че им е приятно да работят рамо до рамо и неусетно няколкото седмици се превръщат в месеци.

Докато Оливия се стреми да промени положително живота си, този на Жоаким се разпада, научавайки за мрачните тайни на своя брат. Двамата търсят пътя към себе си, осъзнавайки че всичко, което има значение е единствено тук и сега. Книгата на Стийл набляга на това, че съдбата може да срещне хора от два напълно различни свята и коренно да промени представата им за живота.

“Девет живота”

Мери Маргарет Кели винаги е идолизирала баща си, който обичал да поема рискове и е бил пилот от военновъздушните сили. За съжаление, той загива, когато Маги е само на 9. Скърбящата ѝ майка решава да я защити от такъв тип болка, учейки я да стои далеч от мъже, които обичат силните усещания.

Оказва се, че това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Първата любов на Маги в гимназията има чертите на любимия ѝ баща. Той обича високите скорости, кара мотор и мечтае да бъде състезател във Формула 1. 

Неспособна да пренебрегне съветите на майка си, тя се омъжва за сигурен и надежден мъж, който изкарва прехраната си като счетоводител. Двамата създават семейство и изграждат сигурен живот в предградията. Всичко е прекрасно, докато нова и тежка трагедия не преобръща живота на Маги.

Наскоро овдовяла и със син в колежа, тя решава да преодолее страховете си. Маги тръгва на пътешествие из Европа, където отново се среща с първата си любов.

Това бил мъжът, който тя се е опитвала да забрави цели 30 години. Но дали и този път страхът ще ѝ попречи да бъде щастлива или най-накрая ще загърби травмите си и ще го допусне в сърцето си?

Романът ни дава различна гледна точка върху живота и изненадите, които ни поднася. Колкото и да се пазим от страховете си, ако е писано, те ще ни сполетят. Върху много неща нямаме контрол, но от нас зависи как ще изживеем тези, върху които имаме.

“Авантюрата”

Надя, талантлив интериорен дизайнер, от години живее във Франция с Никола и двете им малки дъщери. Таблоидите обаче улавят Никола с младата актриса Паскал на филмовия фестивал в Кан. 

Неволен участник в един от най-известните любовни триъгълници, Надя се опитва да скрие истината от децата си, за да ги предпази. Търси и подкрепата на семейството си, за да прецени какво да прави оттук нататък. Нещата още повече се объркват, когато се разбира, че Никола и Паскал очакват бебе.

“Авантюрата” на Стийл показва как една афера на мъжа може да промени живота на жената и децата, както и на приятелския им кръг. Обръща се внимание и на последиците от раздялата и техния ефект върху животите им за години напред.

Книгата ни подтиква да се вглеждаме по-дълбоко в себе си и да се замисляме повече за решенията, които взимаме.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички

Най-четени новини


виж всички