Третият понеделник през януари е най-потискащият ден в годината


Третият понеделник през януари е най-потискащият ден в годината
Снимка: iStock/Guliver

3407

Днес е третият понеделник от месец януари, а именно той се счита за най-потискащия ден през цялата година. Според изследователи в него се съчетават няколко неприятни фактора - липса на мотивация, провали в новогодишните решения, лошо време, финансова тежест. Как можем да се справим с минорното настроение?

Експертите съветват да изчистим съзнанието си като започнем деня със специализирани приложения за медитация. Сред препоръките им е и слушането на "щастлива" музика или оцветяването на книжки за възрастни. Това занимание набира все по-голяма популярност като средство за преборване на стреса и отключване на творческия потенциал. Проучване показва, че оцветяването на книжки за възрастни подобрява усещането за добруване с 25%, пише Daily Mirror. 

Не мрънкайте в службата. Колкото и да ви е неприятно да сте на работа, няма да ви стане по-добре, ако се оплаквате. Хората по природа са склонни да се вторачват в лошото, но се постарайте да възприемате януари не като мрачен и потискащ месец, а като време за ново начало, предлагат още специалистите.

Опитайте се през деня да страните от социалните мрежи, тъй като съществува вероятност нечия самодоволна публикация да ви накара да се почувствате още по-окаяни. Ако сред контактите ви във Facebook например има такива, които се "перчат" постоянно, откажете се от приятелството с тях, препоръчват психолози.

Друг съвет е, че да почистите и разтребите дома си, тъй като това ще ви помогне да прочистите и ума си.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички