Трогателно: Кафене нае 89-годишен вдовец за сервитьор


Трогателно: Кафене нае 89-годишен вдовец за сервитьор
Снимка: iStock/Guliver

4594

89-годишен бивш военен успя да си намери работа, след като пусна обява, в която моли да бъде спасен от самотата и скуката. Джо Бартли от Пеигнтън, Великобритания ще започне работа като сервтьор в местно кафене.

„Без значение на колко си години или от каква среда идваш, заслужаваш шанс“, казва Сара Мартин, съсобственик на заведението Cantina Bar and Kitchen. “Джо е ентусиазиран и готов да работи. Много хора идват тук не само заради кафето, а и за да си поприказват с някого, така че той е идеален.“

На младини Бартли бил военен летец. След като жена му Касандра починала, той останал съвсем сам. „Нямам с кого да разговарям. Когато вляза в апартамента си, сякаш съм под домашен арест“, разказва британецът пред The Guardian.

Затова преди месец решил да пусна обява във вестника. Тя гласяла: „Възрастен гражданин, 89-годишен, търси работа в Пеигнтън. 20+ работни часа на седмица. Още може да чисти, да върши градинарска дейност, ремонти, всичко. Има препоръки. Стар войник. Спасете ме да не умра от скука!“.

Забавната и все пак трогателна обява превърнала Джо в нещо като местна знаменитост., но той твърди, че иска само да си върши работата и да изкарва достатъчно, за да си плаща наема.

От кафенето също се радват на новия си служител. „Никога няма да бъдем богати, но искаме да правим положителни неща. Затова когато видяхме обявата, изобщо не се замислихме – веднага решихме, че ще му дадем работата“, завършва Сара Мартин.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички