Тръмп отново e номиниран за Нобелова награда за мир


Тръмп отново e номиниран за Нобелова награда за мир
Снимка: Getty Images/Guliver

3617

Бившия президент на САЩ Доналд Тръмп е номиниран за Нобелова награда за мир. Предложението е направено от естонския евродепутат Яак Мадисън. "Поради факта, че парламентарни депутати също могат да номинират кандидати за Нобелова награда за мир, аз се възползвах от тази възможност", написа той на страницата си във Facebook, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС. 

„Доналд Тръмп стана първият президент на Съединените американски щати през последните 30 години, при който държавата, която той оглавява, не започна нито една война“, обясни решението си Мадисън. „Освен това под негово ръководство бяха сключени няколко мирни споразумения за Близкия изток, които спомогнаха за постигането на стабилност и мир в региона", посочи още той. 

Тръмп и преди е бил номиниран за тази награда. През септември 2020 г. такава инициатива пое норвежкия депутат, член на Прогресивната партия Кристиан Тюбринг-Гиеде, който по този начин изтъкна ролята му в споразумението за нормализиране на отношенията между Израел и ОАЕ. През ноември представители на партия Шведски демократи застанаха зад номинацията на американския президент. След това бившият лидер на тази фракция в шведския парламент Матиас Карлсон отбеляза участието му в решаването на проблемите на Корейския полуостров, на Балканите, както и между Израел и съседите й.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички