Удачен и изгоден вариант ли е да отоплявате дома си с водно подово отопление


Удачен и изгоден вариант ли е да отоплявате дома си с водно подово отопление
Снимка: iStock

3164

Няма домакинство, което да не търси решение за оптимален комфорт през зимата. Решенията, които се предлагат в сектора наистина не са малко, но е въпрос на финансова приспособимост и възможност да бъде подбран конкретен вариант. Доста се заговори напоследък за ефективността от водното подово отопление. Интересът е обясним, тъй като се осигурява едно невидимо, дискретно цялостно решение, с което се поддържа благоприятен микроклимат в дома.

Това, което вълнува потребителите е не само удобството а и каква е оферираната за водно подово отопление цена. Истината е, че според спецификата на имота както и самия вид на инсталацията има достъпни и такива, които са по-скъпи като стойности решения. Въпрос на индивидуална преценка е кои от инсталациите биха били не само ефективни, но и инвестицията в тях е поносима за домакинствата.

Предимствата от монтаж на водно подово отопление

Преди да дадем някои конкретни примери за ценообразуването на инсталацията за водно подово отопление е коректно да изложим ключовите предимства. А те са наистина впечатляващи предвид съпоставката с друг вид инсталации, които се отнасят до това да се осигури  цялостен обхват на отоплението в жилището.

Интерес за потенциалните купувачи на такива системи представляват следните съществени предимства, които са характерни именно за подовото отопление тип водно:

- Равномерно разпределение на топлината върху цялата подова площ на жилището;

- Въздуха не се изсушава;

- Намалява се количеството на домашен прах, който по принцип се генерира от климатици, радиатори, духалки и всякакви други уреди;

- Свежда се до минимум конденза и така се предотвратява образуването на мухъл;

- Това е един от дискретните методи, с които се отоплявате, тъй като няма видими елементи, които да заемат площ;

- Тих режим на работа, който е неуловим от човешкото ухо

- Възможност за отопляване и охлаждане.

Безспорно това са водещи аргументи, които могат да наклонят везните към това да замените климатичната система с водно подово отопление. За ад се възползвате от такъв вариант обаче е добре да се запознаете както с предимствата така и с някои недостатъци, които са съпроводени с инсталацията и първоначалната инвестиция.

Как се изчислява цената

Най-коректна и точна цена за това колко би ви струвала на квадратен метър такъв вид инсталация могат да дадат професионалистите, които при посещение в имота ви ще могат да изготвят коректна и детайлна оферта. Според бюджета, с който разполагате специалистите ще предложат няколко варианта, от който да си изберете. Що се отнася до самите тръби, които са главен елемент, по който циркулира топлата вода то стойностите за квадратен метър варират до около 30 евро. С включен колектор и автоматизация както и професионален монтаж цената за квадратен метър става двойна. Така можете да прецените колко би ви струвало инсталирането на водно подово отопление и съобразно възвръщаемостта можете да направите персонална обосновка дали си струва подобно решение.

Професионалистите съветват такива инсталации да се предвиждат при ново строителство и предстоящ ремонт, тъй като самите разходи за демонтаж и монтаж биха били доста по-нормални и не толкова стресиращи за клиентите. Факт е, че колкото по-интелигентни решения искате да приложите то толкова по-висока би била и цената на системата за отопление, разказват от TVNOVA. Наред с до тук изложеното ще фокусираме вниманието ви и върху това, че подобна инвестиция е повече от оправдана, поради това, че:

- Възвръщаемостта се наблюдава в сравнително кратък срок;

- Системата е с максимално гарантиран експлоатационен срок;

- Ежегодно през отоплителния сезон се спестяват между 20 и 30% от разходите за електроенергия;

- Системата е ефективна дори при сурови условия, тъй като материалите за изработка на тръбите са невероятно устойчиви.

За да си осигурите желания комфорт е необходимо да приложите именно такъв вид модернизирани системи. За да бъде ефекта оптимален е желателно проекта да бъде създаден персонално за вашия имот и реализиран от опитни специалисти.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички