Упражнения за отслабване с видим резултат


Упражнения за отслабване с видим резултат
Снимка: iStock/Guliver

3100

Упражненията и редовните тренировки имат страхотно влияние върху тялото, а и върху човешката психика. Неслучайно много хора предпочитат здравословния и активен начин на живот. Той е гаранция за позитивно настроение по всяко време и удовлетвореност на индивида. Трениращите хора са енергични, дисциплинирани и търпеливи. Определено спортът е важен.

Тренировките, които може да изберете, са различни спрямо целта ви. Влизането във форма е желанието на много хора. При реализирането му те се чувстват по-добре, по-уверени и щастливи. Ако сте избрали да отслабвате, не забравяйте да го правите здравословно. Слушайте тялото си и то ще отвръща със същото. Съчетайте тренировките със здравословно хранене.

Когато подбираме упражнения за отслабване, не бива да се съсредоточаваме в определени мускулни групи. Най-ефикасни в случая биха били упражненията, които натоварват цялото тяло равномерно, и които може да видите тук . С допълнителна тежест ефектът ще е по-добър. По този начин ще се образува по-стабилна мускулна маса, която се бори с нежеланите мазнини и ги унищожава. Благодарение на нея тялото ще гори калории дори в покой.

Предлагаме ви някои ефикасни упражнения, които може да изпълнявате, където и да сте:

● Клек – клекът е популярно упражнение, което натоварва основно краката. То често бива изпълнявано грешно. Можете да го правите и със собствено тегло или с тежест. Важно е да не забравяте да го изпълнявате по правилния начин.

Трябва да сте прави и разкрачът ви да е колкото ширината на раменете. Спускате таза надолу, като внимавате да не отместите коленете напред или да отлепите петите от земята. Може да изпълнявате клек в съчетание с подскок или повдигане на крак встрани.

● Напади – това упражнение може да бъде изпълнявано по всякакъв начин, благодарение на множеството си модификации (със собствено тегло, с тежест, с подскок и други). При изпълнение се натоварва изцяло долната част, а също така и част от горната, защото се използва като стабилизатор. Трябва да сте стабилни, да не правите прекалено големи или малки крачки и да клякате до определена точка – почти до пода, за да не предизвикате контузия.

● Лицеви опори – универсално упражнение, с помощта на което може да постигнете много добри резултати. Противно на очакванията на трениращите, то натоварва голяма част от тялото им. При него отново има много различни начини за изпълнение. Може да се променя наклона на спускане, ширината на ръцете, положението на краката, да се добавя допълнителна тежест.

● Планк – или още наречено „упражнението, при което времето спира”. Това статично упражнение влияе на цялото тяло. Има различни варианти за изпълнение, които са подходящи и за начинаещи, и за напреднали. Важно е при изпълнението му да чувствате натоварване на коремните мускули, а не в гърба. Също така тялото ви трябва да е равно. Много хора разчитат само на планка за отслабване и укрепване на мускулите и си поставят различни предизвикателства.

● Бърпи – упражнение за цялото тяло, което ефикасно гори калории. Също така се използва за издръжливост и координация. Извършва се със собствено тегло по различни варианти спрямо способностите на трениращия. Най-разпространеният начин за бърпи е отскок следван от спускане на лицева опора.

● Кофички – те са насочени основно към развитието на гръдните мускули и трицепсите. Когато правите кофички, не изпъвайте лактите си напълно, за да не се получат травми. Контролирайте движенията си и ги изпълнявайте бавно за най-добри резултати.

● Кардио упражнения – важна част за постигане на добри резултати. Може да е всякакъв вид – ходене, бягане (навън или на пътека), качване на стълби, каране на колело (може и велоаргометър или кростренажор).

Колкото по-интензивно кардио извършвате, толкова повече калории горите. Интензивните тренировки оказват влияние върху метаболизма, което бързо става видимо.

Съществуват безброй упражнения, но е важно да знаем точното предназначение на всяко от тях. Тези упражнения за отслабване носят освен видими резултати, удовлетворение и позитивизъм. Включете ги във вашата тренировъчна програма!

Ако нямате опит с упражненията, но искате да тонизирате своята мускулатура и да стопите няколко килограма, не се колебайте да се доверите на екипа на ЛъкиФит Банско и техните здравословни програми.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички