Важни характеристики при избора на монитори HP втора ръка


Важни характеристики при избора на монитори HP втора ръка
Снимка: iStock/Guliver

2149

Следвайки думите от заглавието, става ясно, че в следващите редове ще прочетете информация, касаеща избора на монитори - втора ръка.

Преди това обаче, нека обърнем повече внимание на пояснението - втора употреба. Редно e да изясним, че това не значи автоматично - повредени или дефектни стоки. Тази вметка е важна, защото подобно заключение се сформира обикновено за дълго време.

Всеки има право на избор, какво ще купи - ново или употребявано. Важното е да бъде информиран изборa.

Ориентирането към техника втора ръка, не трябва да се приема, като нещо негативно. Оставете предразсъдъците настрани, просто следвайте фактите. Високата информираност по темата, също би могла да внесе повече светлина и да размъти съмненията.

Говорейки за техника втора употреба, компютърната, заема доста голям дял. Макар пазара да е пренаситен от лаптопи, стационарния компютър често остава предпочитан избор. Факт е, че трябва да закупите няколко компонента, за да го ползвате, но бъдете сигурни, че инвестицията си заслужава. Като ключов и неразделен елемент от компютъра се явява мониторът. Който също така, много често, бива използван и за други цели (игри за плейстейшън например), понякога и за телевизор. Функциите му са много, затова употребата му е необходима.

За да си осигурите качествен и функционален монитор, с доказано име е логично, че ще са ви нужни средства. Добрата новина е, че алтернатива не липсва. Монитори HP втора ръка, са прекрасен бюджетен вариант, отговарящ на изброените критерии.

Защо HP ?

Hewlett Packard, както е цялото име на марката е световно известен производител на компютърна техника. Марката се е превърнала в символ за качество, за цялата компютърна периферия. Доказана е през годините, тъй като продуктите са  изключително издръжливи. Друга отличителната черта на HP,  е че не правят компромис с качеството. Благодарение на това, стават все по-предпочитано име, вдъхвайки надеждност сред клиентите. Цените на предлаганите от тях компютърни техники, са изцяло оправдани. Избирайки тази марка, си гарантиране закупуването на качествен продукт, устойчив във времето. А не както често се случва, да настъпи повреда след изтичането на гаранцията.

Всичко споменато до момента е още една причина, поради която прави монитори HP втора ръка, разумен избор.

Защо да предпочетем монитор втора ръка?

Както описахме още в началото, техниката - втора ръка, не трябва да се приема с негативизъм. Дори можем да посочим, много повече плюсове, от колкото негативи.

Разбира се, на първо място е достъпната цена. Чрез нея можем да си позволим качествен монитор, който да отговаря на всички наши изисквания. Също така, ако сме се спрели на модел, който отдавна търсим, но вече липсва в пазарската мрежа, шанса да го има наличен, но втора ръка е голям.

Имайки предвид, развитието на технологиите, излизат все повече модели, което не позволява морално остаряване. Тоест, освен, че мониторът, на който сме се спрели, можем да си го позволим, чисто финансово, той може да бъде и сравнително нов. Ако вземем отново под внимание, появата на все по-нови монитори, това ни подсказва още едно предимство - повече разнообразие.

В случаите, в които просто се налага да закупим пробен такъв или за временна употреба, мониторите втора ръка, са отново чудесен вариант.

Когато се спрем на монитори втора употреба, можем да си позволяваме, по-редовната им смяна, именно поради тяхната достъпност.

Какво да имаме предвид, преди закупуването на монитор втора ръка?

На първо място естествено, трябва да се запитате за какво точно ще използвате монитора, за да знаете към какъв модел и размер, да се насочите. След това, идва друг важен момент, на който да обърнете внимание - състоянието на монитора, както и неговото тестване. Огледайте всички детайли навреме, защото след закупуването е трудно да докажете, че дефекта е забелязан впоследствие.

Съвсем нормално е да имате подозрения и да поставяте под съмнение всичко, по време на огледа на монитора. Това, което трябва да знаете обаче е, че преди той да бъде пуснат на пазара е преминал през щателна техническа проверка. Търговците на техника втора употреба, не биха допуснали технически неизправен монитор, поради ред причини. Част от тях са: загуба на доверие в клиента, лоша слава и съответно неспособност за продажби.

За да премине една техника в графата - втора ръка, винаги има причина. Макар в повечето случаи забележките да са в малки детайли, те не отсъстват. Най-честата причина са - леките козметични одраскавания.

Тези незначителни забележки, по никакъв начин не биха повлияли върху работата на монитора и ползването му в дългосрочен план.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички