Yettel и бизнесът обмениха опит в областта на устойчивите практики


Yettel и бизнесът обмениха опит в областта на устойчивите практики
Снимка: Yettel

1745

Телекомуникационният оператор Yettel бе домакин на първата бизнес закуска ESG Connect в своята централа, която събра разнообразна група от компании и експерти с цел обмяна на опит и добри практики в интегрирането на принципите за устойчивост в областта на околната среда, социалната сфера и управлението (ESG) в бизнеса. Срещата се фокусира върху насърчаването на устойчиви бизнес решения и партньорства, подчертавайки ангажимента на Yettel към устойчивото развитие.

В неформална обстановка бизнес клиенти и партньори на оператора споделиха своя опит в областта на устойчивите бизнес стратегии и значението на ESG за техния бизнес. Дискусионните сесии очертаха възможности за сътрудничество между компаниите с цел постигане на по-устойчиво бъдеще, като подчертаха значението на иновациите и стратегическото планиране при интегрирането на устойчиви практики.

Откриващата сесия, водена от Yettel, се съсредоточи върху ролята на телекомуникациите в устойчивото развитие, като представи възможности, които бизнесите могат да интегрират принципите на ESG в основните си стратегии. Във втората част на събитието, Иван Попов, изпълнителен директор на ThingsLog, дългогодишен партньор на Yettel и доставчик на решения за дистанционно наблюдение, представи новата платформа ESG Platform. Тя използва IoT технологии за събиране и анализ на данни, свързани с използване за природните ресурси, предоставяйки на бизнеса не само възможност за по-лесно отчитане в екологичната сфера на ESG, но и възможности за оптимизиране на дейността му и намаляване на въздействието върху околната среда.

Сред участниците в конференцията ESG Connect бяха представители от различни сектори, сред които UniCredit Bulbank, Coca-Cola, Каменица, Eurospeed, Sodexo, tbi bank, Kaolin, НИК Електроникс, Trading 212, Garitage Park, Transpress и др., което подчертава нарастващото значение на ESG инициативите за различни индустрии.

Демонстрирайки своя ангажимент към ESG, Yettel представи и редица проекти и стратегии, фокусирани върху управлението на околната среда, ангажираността на служителите и устойчивите практики. Сред своите постижения от последната година компанията изтъкна 10-годишния договор за доставка на възобновяема енергия, целящ значително намаляване на емисиите, генерирани от мрежата, кампанията "Рециклирай и спести", насочена към намаляване на електронните отпадъци и инициативите, осигуряващи достъп до технологии и свързаност, и насочени към преодоляване на цифровото разделение. Телекомът представи и своите вътрешни програми, насочени към ангажиране на служителите с важността на темите, свързани с ESG.

Повече информация за стратегията за устойчиво развитие на Yettel може да бъде открита на сайта на оператора.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички

Най-четени новини


виж всички