За какво да внимаваме при покупка на лекарства без рецепта онлайн?


За какво да внимаваме при покупка на лекарства без рецепта онлайн?
Снимка: iStock

9303

В днешното забързано ежедневие много голяма част от пазаруването на различни продукти се случва онлайн. Това е улеснение за много от нас, тъй като спестява време и дори средства. В случаите, когато имаме нужда от лекарства (без необходимост от рецепта), отново можем да направим поръчка изцяло през интернет, но е много важно да внимаваме и да се доверяваме на проверени търговци, които предоставят качествени артикули с изряден срок на годност.

За какво да внимаваме при поръчка на лекарства без рецепта онлайн?

Има няколко основни неща, за които е много важно да се внимава при покупка на лекарства без рецепта онлайн. Най-важните сред тях са:

 - Проверете дали има нужният лиценз – основното и най-важно нещо, което трябва да проверите преди закупуването на медикаменти онлайн, е наличието на лиценз на търговеца, който сте избрали. За да проверите това, можете да влезете в официалният уебсайт на агенцията за регулиране на лекарствата. Друг вариант е да се посъветвате с медицински специалисти, тъй като те често имат актуална информация по темата. Проверката на този фактор ще ви даде спокойствие, че няма да получите опасни за здравето си продукти.

 - Проверка на репутацията на аптеката – в днешно време е изключително лесно да проверим репутацията на даден търговец. Можем да проверим форуми, както и различни мнения в мрежата от клиенти, които вече са използвали услугите на даден сайт. Така ще ни е много по-лесно да имаме доверие в избраният от търговец. Преобладаването на положителни отзиви със сигурност е добър знак, така че търсенето на такава информация може да ни бъде единствено в полза.

 - Информация за продуктите – винаги трябва да оглеждаме в детайли описанието на лекарствата, които закупуваме онлайн. Добре е да проверяваме оригиналността на продуктите, както и дали имат нужните сертификати. За жалост на пазара има много фалшиви артикули, затова е от съществено значение за нашата безопасност и със сигурност да сме се убедили предварително, че закупуваме точно това, от което имаме нужда.
 

- Цена – ако даден продукт ни се струва на прекалено ниска цена, това обикновено може да бъде индикация за негов по-малко качествен заместител, който ще има различен състав от този, който търсите. Порочна практика е заместителите да са с по-достъпни и примамващи оферти, но това най-често означава, че няма да получимм качеството, от което имаме нужда

 - Срок на годност – не бива да забравяме винаги, когато получаваме лекарствата, които сме поръчали онлайн, да проверяваме техният срок на годност. Това е изключително важно правило, тъй като употребата на медикаменти извън техният срок може да доведе до тяхната неефективност, сериозно да застраши вашето здраве и да доведе до нежелание странични ефекти след прием.

Не бива да забравяме, че нашето здраве е от изключително значение и средствата, които използваме като превенция или за лечение трябва да са качествени и да отговарят на всички тези условия. Друга важна информация е, че можем да пазаруваме само медикаменти, които се купуват без рецепта, тъй като няма как да се провери истинността на наличието на такава. Въпреки това, когато купуваме нещо, най-добре е то винаги да е по лекарско предписание.

Как да познаем професионалистите?

Най-сигурният начин да си купуваме лекарства без рецепта от онлайн аптека, е да пазаруваме от доказан търговец на когото имаме доверие. Има няколко точки, по които лесно можем да познаем професионалистите в сферата:

 - достъпни цени – търговците, които поддържат професионално сайтовете си за продажба на медикаменти могат да си позволяват да ви дадат и по-добра цена. Това се дължи на факта, че работейки в мрежата, те може да нямат разходи за наем на обект, което би трябвало да се отразява в стойността на крайния продукт, който предлагат;

 - голям избор – в добрите сайтове за покупка на такива медикаменти, трябва да има голям асортимент от продукти, между които да избираме. Това също е един от отличителните знаци за утвърдени търговци, на които може да се има доверие;

 - пълна информация за състава на всеки продукт – това е едно от нещата, на които трябва да обърнем максимално внимание. Липсата на информация за пълният състав на всеки продукт категорично е индикация за наличието на възможни фалшификати и определено не е добре да се доверяваме на търговец, който не отговаря на това правило;

 - секция за мнения на потребители – това е много важна графа за всеки сайт, който извършва каквито и да било продажби. Наличието на секция за коментари на потребители ни дава възможност за по-голяма информираност за даден продукт, като освен това ще можем да разгледаме отзивите на потребители, които вече са го използвали;

 - удобство – изключително е важно да можем лесно да направим своята поръчка, както и доставката да е бърза. Все пак, това са лекарства и в повечето случаи те ни трябват възможно най-бързо. Професионалистите в сферата знаят това и осигуряват достигането на стоката до вас в най-кратки срокове.

Имайки предвид тези условия, е много по-лесно да отсеем добрите търговци от тези, които не се стремят към предлагане на максимално добри стоки и условия.

Защо търсенето на лекарства без рецепта онлайн расте?

След като целият свят премина през периоди на самоизолация и липса на социален контакт, огромна част от пазаруването на всякакви продукти се прехвърли в интернет. Това има множество ползи и предимства, особено когато става въпрос за предотвратяването на посещението ни във физическа аптека.

Възможността да се сблъскаме с опасни вируси, и то когато имунната ни система не е в най-доброто си състояние, е голяма. Точно в този тип помещения има посещения основно от хора, които са вирусоносители. Чрез поръчка на всички необходими лекарства онлайн, ние си спестяваме излагането на такъв тип рискове, което ни дава доза сигурност, че няма да си донесем някой неприятен вирус у дома.

Не бива да забравяме, че най-важното при избора на медикаменти, които да си поръчаме онлайн, е те да са правилно подбрани спрямо нашите нужди. За да сме най-сигурни, че купуваме правилния продукт, е добре да се посъветваме със специалист с опит, като фармацевт или с нашият личен лекар. Лекуващите ни лекари най-добре са запознати с цялостното ни здравословно състояние, съветват от аптека Galen.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички