Задължителната мъжка козметика за лятото


Задължителната мъжка козметика за лятото
Снимка: makeup.bg

3663

През лятото обръщаме специално внимание на външния си вид. Всеки би искал да изглежда добре по време на почивката си. Атрактивният, поддържан мъж не само хваща окото на противоположния пол, но и се чувства комфортно и спокойно в собствената си кожа. Разберете какво можете да направите, за да се грижите за лицето си, научете трикове за здрава коса и открийте аромата на парфюма, който най-добре подхожда на ваканционното ви настроение!

Максимално освежаване на кожата

Проблемът с лъщенето на кожата засяга не само жените, но и мъжете. Неестетичният блясък може да ни постави в неудобна ситуация, а също и да допринесе за развитието на бактерии. Можете да го предотвратите! Всичко, което трябва да направите, е да се оборудвате с два изключително важни продукта: гел за измиване на лице и матиращ крем. Първият от тях трябва да се основава на зелен чай, мента или коприва. Благодарение на такива компоненти, продуктът ще почисти перфектно примесите, ще премахне излишния себум и ще има антибактериален ефект, а също така ще освежи кожата ви. Ако съставът на втория от тези продукти включва масло от шеа, алое и цинк, това е знак, че кожата ще бъде невероятно хидратирана, подхранена и матирана. Това са перфектните козметични средства, които трябва да използвате всеки ден или преди важно събитие. Ще изглеждате страхотно и за дълго ще забравите за мазния филм на лицето си.

Красива и блестяща коса

Пърхотът е често срещан проблем, с който се борят много мъже. Белите люспи плаващи по косата, не само изглеждат неприятно, но и свидетелстват, че вашият скалп е бил нападнат от гъбички, отговорни за образуването им. За да се погрижите за здравето и правилното състояние на епидермиса, трябва да включите средства, базирани на естествени компоненти, които помагат в борбата с пърхота. Ако техният състав включва билки като мащерка, коприва или розмарин, както и  и компоненти като масло от чаено дърво, ябълков оцет и комплекс от цинк, витамини А, В и Е, салицилова киселина и селен, тогава можете да сте сигурни, че при редовна употреба на козметиката, ще се сбогувате с обезпокояващия проблем с лющещия се скалп.

Изберете подходящия аромат за вашата личност!

Перфектно съчетаните мъжки парфюми могат да направят много. Те идеално допълват стила и отразяват истинската природа на човека. За лятото най-добрите аромати са базирани на цитрусови и дървесни нотки. Ако парфюмната или тоалетната вода съдържа нотки на освежаващ бергамот, сочни нероли, сладка мандарина, фино допълнен със сандалово дърво, кедър, дъбов мъх или ветивер, тогава можете да сте сигурни, че такава композиция ще впечатли всички, които се намират във вашето обкръжение.

Няколко думи за брадата

Гордеете се със своята дълга впечатляваща брада? Със сигурност често ходите при бръснаря, за да я подкъсява и оформя. За да се грижите цялостно за нея обаче и да предотвратите прекомерното изсушаване, трябва да потърсите набор от козметика за брада, състояща се от шампоан или сапун, балсам, лосион и масло. Това е абсолютният минимум, когато става въпрос за правилната грижа за дългата брада. Освен цялостно почистване, тези продукти ще осигурят на кожата дълбока хидратация. Мийте я поне три пъти седмично и ще видите колко фантастично ще изглежда.

 

Грижата за мъжа не е толкова трудна задача. Започнете днес, за да се чувствате комфортно и най-вече изключително елегантно през цялото лято. Защото грижата за себе си никога няма да излезе от мода!

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички

Най-четени новини


виж всички