Как да блъфираме в покера? Няколко основни съвета


Как да блъфираме в покера? Няколко основни съвета
Снимка: Архив

6833

Не е нужно да сте изиграли стотици покер игри, за да знаете, че умението да блъфираш е сред основните елементи, когато седнеш на масата. Но какви са тайните на успешното блъфиране, което съвсем спокойно можем да определим като изкуство?

При някои играчи процесът на блъфиране протича съвсем естествено - те просто са добри в това, умеейки да разчитат останалите на масата и да прикриват емоциите си. При други обаче е нужен известен опит, преди да овладеят изкуството на качествения и успешен блъф.

Независимо към кои спадате, днешните ни съвети биха могли да ви бъдат полезни.

Избирайте точния момент за блъфиране

Целта в покера не е да блъфирате през цялото време, а да го правите в най-подходящия за това момент. Новаците смятат, че блъфът е постоянна част от играта, но най-добрите играчи ще ви кажат, че всъщност това не е умение, което да ползвате през цялото време. Никога не блъфирайте, просто защото не сте го правили отдавна и смятате, че му е “дошло времето”.

Ако сте новаци, не блъфирайте при твърде високи залози

Разбираме ви, че в много моменти вероятно се чувствате изкушени от това да направите блъф, преследвайки следващата голяма печалба. Ако все още обаче не спадате към графата на опитните играчи, които напълно осъзнават какво правят, по-добре експериментирайте с по-ниски залози. Както всичко останало в покера, блъфирането също изисква определен опит, за да подобрите уменията си. Не рискувайте големи суми, преди да сте придобили този опит.

Блъфирайте спрямо по-добрите играчи, а не обратното

Това вероятно ви се струва като странен съвет. Не е ли по-логично да блъфирате по-слабите играчи, които по-лесно ще се подлъжат от действията ви? Има теория, че това не е точно така, защото новаците, например, имат по-голяма склонност да държат на ръката си, дори когато срещу тях се блъфира. За разлика от тях, добрите играчи ще се замислят повече за ръката, която имате, за да преценят дали блъфирате или не.

Откажете се от блъфа, преди да е станало твърде късно

С времето ще започнете да разчитате различните сигнали, подсказващи ви дали вашият опонент е паднал в жертва на блъфа ви или не. Ако имате усещането, че блъфът ви няма да се получи, откажете се навреме от идеята си и намалете рисковете да загубите ръката си. Не се притеснявайте, че другите ще разберат за блъфа ви, далеч по-неприятно е да загубите част от парите си.

Блъфирайте срещу само един човек, ако е възможно

Далеч по-ефективно е да блъфирате срещу възможно най-малко хора на масата. Колкото повече опоненти имате срещу себе си, толкова по-трудно е всички да бъдат излъгани. Блъфът срещу множество играчи крие риска поне един от тях да “улови” и разчете действията си.

Опитайте се да изглеждате възможно най-спокойни

Колкото по-нервен изглеждате на покер масата, толкова по-трудно ще успее и блъфирането ви. Това ще се отрази негативно и върху цялостната ви игра, обръщайки внимание на всички останали аспекти. Опитайте се да не издавате никакви сигнали относно ръката, която имате. Не случайно съществува терминът “poker face”, който описва лицето на покер играча - напълно невъзможно за разчитане.

Още от Пътешествия и забавление


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички