Продават за милиони част от "Егейските Малдиви"


Продават за милиони част от "Егейските Малдиви"
Снимка: Turkey Tourism

38945

Турският остров Калем, известен като "Егейските Малдиви" заради тюркоазените си води и финия бял пясък, се продава за 400 млн. турски лири (почти 45 млн. евро), съобщават турски медии. Турция продава два острова край Мармарис

Островът, който се продава за първи път, се намира близо до крайбрежието на турския окръг Измир. Той е частна собственост и е с площ около 459 акра (1858 декара), от които за продажба са обявени 258 акра (1044 декара). Към острова веднага е проявен интерес от турски и чуждестранни бизнесмени.

Поради специфичното си местоположение, остров Калем е подходящ за акостирането на различни плавателни съдове както през лятото, така и през зимата. Той се откроява с красиви заливи, а на територията му могат да бъдат построени страхотни хотели и да го посещават туристи от цял свят.

Островът разполага със страхотен крайбрежен курортен комплекс и плаж за туристи и гмуркачи, а посетителите могат да се насладят и на останките от гръцко селище. Калем има вулканичен произход, а на дълбочина 70 метра под повърхността му има извор с гореща вода, която има лечебни свойства.

Островът има и интересна история, която започва от 500 г. преди новата ера. Край него през 406 г. преди Христа се е състояла епичната морска битка между Атина и Спарта от Пелопонеската война, известна като битката при Аргинус.

Остров Калем има сериозна добавена стойност, която дава възможност за добра печалба на бъдещия му купувач.

Още от Пътешествия и забавление


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички