СПА - Все по-достъпно за всеки


СПА - Все по-достъпно за всеки
Снимка: СПА Хотел Орбита

27678

Отпускарският летен сезон приключи, но това в никакъв случай не означава, че веднага трябва да се върнем към скучното ежедневие. Ще си кажете, че ако времето е хубаво – добре. Но ако вали или пък е мрачно какво толкова можем да правим, освен да се затворим в хотелската стая и да гледаме телевизия? Какво ли?! Освен че носи много красота, есента поставя началото на онова време от годината, в което топлината на сауната, релаксът на парната баня, насладата от топлия басейн и удоволствието от масажите изглеждат още по-примамливи. С една дума говорим Ви за СПА.

Когато заговорим за СПА, едновременно с асоциацията за блаженство, която неизменно изниква в съзнанието Ви, сигурно се появява и доза притеснение. Колко ли ще ми струва това удоволствие? Ще мога ли да си го позволя? Дали да не се откажа от онова прекрасно палто и да отида на СПА? Не е нужно да се отказвате от нищо! Ако до преди няколко години СПА почивката означаваше куп похарчени пари, с които не винаги разполагаме, днес това удоволствие е все по-достъпно и Ви трябват само време и желание, за да му се насладите.

В превод от латински думичката СПА (Sanitas Per Aquam) означава здраве чрез водата. А благотворното въздействие на този природен ресурс върху човешкото тяло и психика е неоспоримо. Няма лекарство, което да действа така, както една СПА терапия.

Успокоение за ума и тялото, облекчение на хроничните заболявания, подобрение на кръвообращението и освобождаване на тялото от токсини. СПА терапиите подпомагат отделянето на серотонин, познат като хормон на щастието, който подобрява настроението, намалява стреса, подобрява храносмилането. Благоприятстват за освежаването и изглаждането на кожата и помагат за нейната регенерация, помагат да спим по-добре. Или накратко – благодарение на СПА процедурите подмладяваме тялото и ума си.

Цялото здраве, което водата може да Ви предложи, Ви очаква в Благоевград. За очарованието на самия град няма какво да говорим, едва ли има човек, който да не е чувал за хубавия център, парковете и градините и цялостния колорит и дух, който този български град крие в себе си. Освен всичко това обаче, от скоро Благоевград се свързва и с идеалната СПА ваканция. Защо ли? Нека Ви разкажем.

Още от древността градът е известен с минералните извори. Това е и причината преди векове именно тук да се основе селище, което днес е красивият Благоевград. Освен в чисто битов аспект, през годините хората осъзнават колко полезна за здравето е водата и започват да я ползват в различни лечебни процедури. Днес Благоевград не изостава от общата тенденция и в част от хотелите в града се предлагат различни услуги, свързани с водата. Едни имат сауна, други – парна баня, а трети и басейн. 

Но как Ви звучи да отидете на място, където ще имате и сауна, и парна баня и басейн? И не само това – 2 вътрешни топли басейна, 2 външни басейна, които също се отопляват, 3 масажни студия, хамам, финландска сауна, билкова сауна, инфраред сауна, ледено ведро, просторна релакс зона с камина и фитнес, козметична стая, фризьорски салон... Именно тук в Благоевград Ви очаква най-големият СПА център в околността – 900 кв. м, събрали в себе си цялото блаженство, което водата предлага.

А не би ли било прекрасно ако се отдадете на СПА Благоевград сред прекрасна природа? И да ѝ се наслаждавате през прозореца на сауната. Или пък да гледате как дъждът вали по стъкления покрив на релакс зоната, докато вие мързелувате блажено пред топлата камина. Тук в Благоевград ще намерите и това. А около Вас ще са зелените склонове на Рила, които ще Ви приемат в топлата си прегръдка, китните поляни, кристално чистият въздух с аромат на билки и смола. Вдишваш дълбоко и усещаш, че си жив.

Неизменно, плуването, СПА процедурите и планинският въздух ще провокират апетита Ви. Тук Ви очаква още едно удоволствие – храната. Чиста и натурална, тя носи онзи незабравим вкус на истинско и българско. В съчетание с добре подбрано вино храната ще донесе истинска наслада и ще добави още магия към преживяното през деня. А в края на деня Ви очаква уютна и комфортна стая и легло за приказни сънища…

И тъй като вече стана дума за цената на СПА удоволствията, не го мислете, а тръгвайте – те са напълно достъпни. Тук в Благоевград със сигурност ще получите повече, отколкото очаквате!

Още от Пътешествия и забавление


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички