3 неща, които да имате наум, когато купувате градински столове


3 неща, които да имате наум, когато купувате градински столове
Снимка: iStock/Guliver

2615

Градински столове – едва ли сте се замисляли колко вариации биха могли те да имат преди да ви се е наложило да закупите такива. Те са неизменна част от градинското обзавеждане, която има съществено значение за оптималното използване на вашия двор, веранда или градина.

Тук ще бъдат изложени 5 фактора, които е необходимо да имате предвид, когато избирате градински столове, за да сте сигурни, че покупката ви ще бъде рационална и успешна.

Качество и цена

Определете си бюджет, но го направете след като прецените колко дълго искате да използвате столовете и дали непременно ще държите на високо качество. В крайна сметка и тук е както при повечето покупки, не винаги по-високата цена означава по-добро качество, но обикновено най-изгодните оферти имат своите подводни камъни.

Ако сте харесали конкретен модел, но не искате да го закупите само заради високата му цена, преценете дали той няма да се окаже по-дългосрочна инвестиция.

Качеството определено има връзка с материала, от който са изработени градинските столове, но също така и от тяхната конструкция.

Най-добре ще може да прецените качеството, ако имате възможност да изпробвате на живо столовете, преди да ги закупите. Оглеждайте се за стърчащи компоненти, недобре загладени повърхности и "паянтова" конструкция.

Какви ще са конкретните функции, които искате столовете да изпълняват

Подходът е различен, в зависимост от това дали се оглеждате просто за бързо и евтино решение, когато дойдат повече гости или търсите нещо, с което да впечатлите барбекю тайфата.

Замислете се дали целта ви е да си осигурите максимален комфорт и удобство за оптимална релаксация в градината или по-скоро търсите градински столове, подходящи за хапване навън през топлите месеци.

Поддръжка и съхранение на градинската мебел

Добре е да помислите за това дали столовете ще бъдат постоянно навън или по-скоро предпочитате да бъдат прибрани вътре. Ако избирате втората опция, подходящ вариант е да се оглеждате за сгъваеми столове, така че да не отнемат много от мястото ви за съхранение.

В случай, че се ориентирате по-скоро към постоянно решение и не искате да ви се налага да прибирате столовете регулярно, изберете столове, които са по-устойчиви на атмосферните условия. Като най-подходящи в този случай могат да бъдат посочени тези изработени от различни видове метал, например алуминий.

Ако желаете столовете да може да бъдат изчистени бързо и лесно, най-добре е да се ориентирате към модели от PVC или ратан. Ако изберете дървени столове, или такива комбинирани с текстил, трябва да се подготвите за малко по-специфична поддръжка.

Бюджетни градински столове може да намерите в онлайн магазина на TeMax.bg – българска компания, развиваща дейността си в търговията за стоки на дребно и едро за дома и градината от 2007 г насам. В TeMax.bg са представени разпознаваеми марки в света на потребителските и промишлените стоки в широк диапазон от артикули за всеки вкус и нужда.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички