5 причини да продадете стария си телефон, вместо да го държите в шкафа


5 причини да продадете стария си телефон, вместо да го държите в шкафа
Снимка: flip.bg

6112

Не знаем дали някога сте мислили за това, но едно от най-добрите решения, които някога можете да вземете, е да продадете старите си джаджи, които вече не използвате. И не само поради факта, че просто ще освободите място в чекмеджето, където стоят забравени, но и защото по този начин ще се погрижите за околната среда.

Всички електронни устройства, но най-вече телефоните, които вече почти са се превърнали в консуматив, имат в състава си елементи, които могат да бъдат опасни, както за природата, така и за Вас. Така че защо да излагате здравето си на риск вместо просто да ги изпратите към сервизни специалисти, като тези от Flip.bg, които не само ще "съживят" устройствата, но и ще Ви се плати за това?

Има още няколко причини, поради които бихте могли да продадете стария си смартфон и смятаме да ви ги представим в следващите редове. И така, ето петте причини, поради които трябва да продадете телефона си, който вече не използвате, вместо да го оставите в чекмеджето.

Преминавате към заслужен по-нов телефон

Не е новина, че технологиите се развиват с галопираща скорост. И ако един iPhone 11, който е на пазара от три години е все още работещо устройство, не означава, че спецификациите на най-новите телефони на Apple не са изключително привлекателни.

Убедени сме например, че бихте искали да тествате стабилността на изображението, които предоставят модели iPhone 12 или 13. А може би сте любопитни да заснемете видео в кинематографичния режим, който е вече стандартен с появата на iPhone 13 на пазара?

Вероятно Ви е писнало работата със смартфона, който ползвате да е бавна поради остарелия процесор или просто искате да не бъдете зависими от зарядното устройство на всеки няколко часа, само защото старото такова, вече няма издръжлива батерия.

Представете си колко би се подобрила работата Ви с телефона, ако притежавате по-нов модел! Колко лесно би било всичко отново! Така че може би е време да благодарите на телефона си който най-вероятно сега използвате за да четете тази статия. Сега имате възможността да добавите спечелените пари от продажбата му за закупуването на по-нов модел.

Минавате към по-стар модел

Обзалагаме се, че не сте мислили за опция да преминете към по-стар модел телефон преди? Ако сте от хората, които имате телефон с щедро място за съхранение, висококачествени камери или сложни функции, на които не можете да се насладите, защото просто не използвате, не Ви е необходим.

Ако телефонът, който използвате, всъщност е твърде сложен и мощен за вашите нужди, може би е добра идея да го продадете. С парите, които ще спечелите, можете да получите бюджетен смартфон със спецификации, които отговарят на вашите нужди. Почти е сигурно е, че ще спестите достатъчно пари, за да закупите калъф, защитно фолио, слушалки или други аксесоари, които могат да бъдат полезни за вашия бъдещ телефон и подходящи за това, от което всъщност се нуждаете.

Телефоните се обезценяват

Този факт определено не е някаква новост за Вас. Телефоните, както всички други джаджи, се амортизират доста бързо. Можем смело да кажем, че в рамките на няколко месеца смартфоните губят голяма част от стойността, която са имали при пускането им на пазара.

Както може би се досещате, основната причина е че всяка година производителите пускат на пазара нови и нови модели, които превъзхождат (макар понякога и с малко) техните предшественици.

Ето защо притежанието на телефон, който е на повече от три години, означава загуба на повече от половината от стойността при закупуването му. Колкото по-дълго го имате, толкова по-малко пари ще можете да получите, когато най-накрая решите да го продадете.

Софтуерните актуализации имат значение!

Най-новите телефони ще получават софтуерни актуализации за по-дълъг период. Това означава, че колкото по-нов смартфон имате, толкова по-сигурни може да бъдете, че имате гаранцията за неговата сигурност и безопасност, която предлага именно регулярното актуализиране.

Samsung, например, обещава на своите потребители, че ще получат не по-малко от четири години актуализация на софтуера и поне пет години актуализации на сигурността за най-популярните си модели телефони. Още повече, добрите новини не спират дотук.

Европейският съюз иска да регулира с нови изисквания за екологична устойчивост. Тези изисквания предполагат удължаване на живота на телефоните, поне в ЕС. Това означава, че скоро законът ще задължи производителите да поддържат постоянни актуализации, което ще ни помогне да запазим един и същ телефон не две или три години, както се случва сега, а поне пет години.

В края на периода в който производителят обявява, че предлага техническа поддръжка за вашият модел телефон, или по-точно, когато наближи, е време да продадете старото устройство и да преминете към по-ново.

Дайте нов живот на старото си устройство

Ако старият ви телефон вече не Ви прави щастливи, защо да го подхвърляте из къщата? Може би друг потребител в момента търси точно този модел, а Вие вече не го и използвате.

Давайки нов живот на стария си телефон, някой друг може да се радва на нов смартфон, който е точно това, което търси. Освен това Вие спомагате за намаляване на замърсяването. Това е така, защото подобни действия ще допринесат до намаляване на броя на устройствата изхвърлени на боклука, но и в същото време и за намаляване на производството на нови, поради липса на търсене. Това не е невъзможно да се постигне.

И не на последно място, ако решите да продадете стария си телефон, ще си върнете част от парите, инвестирани веднъж в покупката му.

Това са първите пет причини, с които Ви насърчаваме да продадете стария си телефон, които се надяваме да са ви вдъхновили.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички