Адвокат Тодор Мангъров: Реформата в съдебната система е наложителна


Адвокат Тодор Мангъров: Реформата в съдебната система е наложителна
Снимка: https://tml-consult.bg/

6484

 

Представете се накратко, адвокат Мангъров?

Професията на адвоката е била интересна за мен още от юношеските години, защото предоставя възможности за изразяване на собствено мнение и оказване на помощ на хора, които са изпаднали в затруднение и се нуждаят от квалифицирана защита от добър адвокат. Започнах да се готвя за изпитите в Юридическия факултет много преди завършване на средното си образование и през 1995 г. бях приет за студент в Софийския университет "Св. Св. Климент Охридски". През 2000 г. се дипломирах и започнах работа като извънщатен сътрудник и помощник в три адвокатски кантори, като по време на работата си посещавах и курсове по немски и английски езици и намирах време за участие като слушател на организирани срещи и симпозиуми по различни проблеми на юридическата теория и практика. След основаването на Адвокатска кантора Тодор Мангъров през 2014 г. фокусът ни на внимание е насочен предимно към защитата на правата на човека като една от най-сложните и същевременно най-предизвикателните материи в съвременната юриспруденция, наказателното право и процес, защитата срещу имотни измами и др.

Колко дълго се занимавате с право и защо работите това?

От завършването на на висшето си образование през 2000 г. се занимавам с юридическа теория и практика по разнообразни казуси. Дълго преди вписването си като адвокат разбрах, че адвокатската професия е свързана с непрестанно четене и постоянно обогатяване и осъвременяване на юридическата подготовка съобразно развитието на съдебната практика, проучване на политическите и правните учения, от които се извеждат принципите на правото и разглеждане на всеки адвокатски казус от възможно повече страни, които биха позволили вникване и възприемане на проблема в дълбочина. Избрал съм професията на адвоката преди всичко защото тя дава реална възможност да се бориш с неправдите, които ни заобикалят и освен това е свързана с непрекъснато развитие, усъвършенстване и движение напред.

Какво е това, което правите за Вашите клиенти?

В работата си като адвокат и основател на Адвокатска кантора Тодор Мангъров винаги съм се ръководил от убеждението, а това се отнася и за колегите адвокати, с които си сътрудничим, че няма нерешими или предварително изгубени казуси. Всеки човек, дори и закоравелите престъпници по тежки наказателни дела имат право на адвокатска защита, а причина за това е безспорният факт, че животът е изтъкан от нюанси и не може да бъде нито само бял, нито черен. Мотивите, които са довели до извършването на престъпление имат огромно значение и за да предостави адекватна защита, един добър адвокат трябва да бъде в състояние преди всичко да разбере защо едно престъпление е извършено.

Отличава ли нещо Вашата кантора от другите?

Нескромно е да се твърди, че адвокатската ни кантора и колегите адвокати се отличават от другите адвокатски кантори и колеги – адвокати, но доколкото разлика все пак има, тя свързана с отговорен, честен и безкомпромисен подход към казусите на нашите клиенти, тъй като зад всеки казус стои молба за помощ от човек, който е в притеснение и нужда.

Какъв е Вашият подход в правото?

Подходът и кредото на нашата кантора са прости и не се нуждаят от коментар – безкомпромисна и всеотдайна защита на интересите на нашите клиенти до приключване на последното заседание по делото.

Как бихте характеризирали силните страни на кантората Ви?

Силните страни на TML-Conuslt.bg са вниманието към детайлите, доброто познаване на съдебната практика и твърдото убеждение, че един адвокатски казус се разрешава не само с действие, но преди всичко с много четене.

Какви качества са необходими за един добър адвокат в София?

Най-важните качества за един добър адвокат в София са скромност, ясно съзнание, че винаги можеш да научиш нещо от колега – адвокат и, разбира се, липса на самоподценяване.

Как оценявате отношенията между адвокатите в България?

Отношенията между адвокатите в България са конкурентни и това ражда съперничество в борбата за защита на интересите на нашите клиенти, но никога не бива да се забравя или пренебрегва добрият тон.

Адвокат Мангъров, слушаме всеки ден политиците за реформата в съдебната система, но някак не се чува гласът на експертите, на работещите в системата. Вие какво мислите?

Реформата в съдебната система е наложителна, но не бива да се забравя, че и най-добрата юридическа система се ръководи от хора. Всеки греши и никой не е застрахован от грешки и именно поради това цел на реформата трябва да бъде създаване на такива правила, която да сведат до минимум зависимостта от човешкия фактор, а отделните звена да бъдат в състояние да се саморегулират.

Как реагирате, когато при Вас дойде клиент с губещо дело?

Тежко е да се срещнеш с човек, чието дело има малки шансове в съда, но никога нищо не е изначално загубено. Понякога се случва така, че предварително спечелени казуси се губят, а загубени се печелят.

Бихте ли взели да работи при вас юрист направо от университетската скамейка?

Бихме наели и наемаме студенти, които желаят не просто да станат адвокати, а добри адвокати, а това зависи от готовността и желанието да учат и да се развиват постоянно.

За Вас кое носи най-голямо удовлетворение в работата?

Най-голямо удоволствие, разбира се, носи благодарността, която виждаш в очите на клиентите, на които си помогнал с техните

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички