Bwin подготвя интересни предложения за Катар22


Bwin подготвя интересни предложения за Катар22
Снимка: Getty Images

2933

12 месеца остават до старта на 22-рото Световно първенство. Този пък, дестинацията е доста необичайна, което разкрива много неизвестни. Световното ще започне през зимата (ноември) и ще се проведе в държава от близкия изток. Това води до доста въпросителни за феновете, а букмейкърът bwin ще отговори на най-важните от тях, които ви засягат, ако желаете да гледате мачовете на живо.

Кога започва продажбата на билети?

Първите продажби стартират в началото на следващата година. Според организаторите, цените ще бъдат достъпни за всички и няма да са по-различни от познатите до сега за Световни първенства. Предлагат се и специални пакети „Мач клуб“ – включващ всички мачове от груповата фаза, вечеря, малък подарък и бира. Цената на подобно удоволствие е около 830 евро. Ако пък сте успели да прогнозирате супер акумулаторен залог в Bwin, ще може да си позволите и екстравагантния пакет „Пърл Лоундж“, включващ луксозна вечеря, достъп до специална селекция със шампанско и вино, както и други нестандартни и доста скъпи спиртни напитки. Цените тук стартират от 4000 евро.

Може ли да се пие на стадиона?

В Катар е забранена консумацията, но властите обсъждат компромис, който да важи за всички фенове. На този етап, високоградусови напитки могат да се консумират само в няколко луксозни хотела, но цената на бирата тръгва от 10 евро. По време на Световното клубно първенство, катарците експериментираха със специални „мокри фен зони“, където се продаваха бира и вино на доста по-приемливи цени. Доста вероятно е да се обособят и такива зони през следващата година.

Феновете обаче могат да имат сериозни проблеми, ако решат да пият на обществени места в градовете, където това е абсолютно забранено и подлежи на законови санкции.

Колко подготвени са организаторите?

8-те стадиона се намират в радиус от 50 км около Доха, което означава, че почти всички чуждестранни фенове ще трябва да останат в пределите на столицата. Организаторите твърдят, че са готови да се справят със всичко, тъй като вече натрупаха доста опит с разнообразни събития през последните 10 години. Освен всичко, катарската полиция ще си партнира с Интерпол с цел да подсигури безопасна среда за всички запалянковци.

Къде ще отседнат туристите?

Организаторите очакват повече от милион чуждестранни визити в 28 дневния период на първенството. Страната обаче разполага с едва 30 000 хотелски стаи, което означава, че ще трябва да разчита на нетрадиционни форми за настаняване. Катар ще осигури около 60 000 стаи в местни апартаменти. Феновете ще се настаняват още в пустинни палатки и..

Луксозни круизни кораби

Домакините вече са наели два супер луксозни кораба, разполагащи с басейни и спа центрове, които ще се използват като места за настаняване по време на целия турнир. Те разполагат с над 4 000 кабини. Освен всичко, на яхтите ще може да се продава свободно и алкохол.

Ще се допускат и гей флагове по стадионите?

Да, Катар обеща да се придържа към политиката на FIFA, промотираща толерантност. Страната е известна със своите анти ЛГБТ закони, но това не притеснява служителката на FIFA Джойс Куук – „Аз съм гей жена в света на футбола и тази тема ме засяга пряко. Надяваме се да видим прогрес по всички тези теми. Имаме уверението, че флагове с цветовете на дъгата и тениски с подобни послания ще бъдат допускани по стадионите. Организаторите разбират перфектно нашето становище“.

Хомосексуалността обаче е незаконна в Катар, а закон от 2004-та гласи, че тя се наказва със затвор между една и три години за мъжете. Катарците обявиха, че всички гости на Световното са добре дошли, независимо от тяхната националност, пол и сексуална ориентация. Те обаче предупреждават, че страната е доста консервативна и молят феновете да се съобразяват с локалните норми. От Bwin залагат, че всеки публичен акт на хомосексуализъм може да ви донесе проблеми, за това съветват да се запознаете с особеностите на местната култура, преди да предприемете пътуване за турнира.

Малко информация за турнира

За пръв път в историята ще участват цели 32 отбора. Стадионите са общо 8 в 5 различни града. До този момент, инфраструктурните проекти са глътнали над 140 милиона евро. Финалният мач ще се изиграе на 18-ти декември. Зимното провеждане на Световното промени календара на всички европейски лиги. Новият сезон трябва да стартира в средата на лятото (включително и мачовете от клубните турнири). Българката Първа лига също не е пожалена. Заради натоварения календар, тази година плейофите отново ще бъдат само в един кръг. И най-важното – всички мачове от Катар 22 ще могат да бъдат открити в сайта на Bwin. Букмейкърът обещава стотици различни пазари за залог и най-атрактивните коефициенти, които могат да бъдат открити в лицензиран за България хазартен оператор.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички