Детска мода: Изберете стилни маратонки за вашите деца


Детска мода: Изберете стилни маратонки за вашите деца
Снимка: ССС

4569

Маратонките безспорно са най-популярните обувки в наши дни. Те са удобен и надежден спътник, независимо дали ги използваме за спорт, за разходка сред природата или в динамичното ежедневие. Маратонките са особено подходящи за децата - малчуганите са пълни с енергия и винаги готови за нови игри и пакости. 

Как да изберете удобни детски маратонки?

Първо и най-важно, трябва да изберете модел детски маратонки, които са нито прекалено големи, нито твърде малки. Неправилният размер обувки може да причини проблеми при стъпването и да изкривят стойката. Експертите препоръчват да се измери разстоянието между палеца на крака и ръба на детските спортни обувки, което да не е повече от 14 мм, а когато това разстояние е по-малко от 8 мм, е време да ги подновите.
Когато пробвате маратонките на детето, за да проверите размера, трябва да го направите в условия, които са възможно най-близки до обичайните за тях, т.е. с чорапи като тези, които обикновено носят, или със стелки, ако ги използват.

Какъв модел детски маратонки да изберете?

Съществуват много модели детски маратонки и е добре да решите дали децата ви ще ги използват за ежедневно ходене на училище, за любимия си спорт или за занимания на открито. В зависимост от това ще трябва да изберете модел детски спортни обувки с подходящи подметки, гъвкавост и необходимост от поддръжка.
Една от най-често срещаните и същевременно най-сериозни грешки, които допускат родителите, е да използват повторно детски маратонки от по-големи братя и сестри. Всички знаем, че ако децата ви имат чифт маратонки в добро състояние, които вече не им стават, е изкушаващо да запазят за по-малкия им брат или сестра. Но това може да се окаже по-вредно, отколкото изглежда, защото въпреки че размерът е един и същ, всяко стъпало има уникална форма и след като обувките са се адаптирали към стъпалата на по-голямото дете, те може и да не се адаптират към друго краче. Затова е много важно всяко дете да има собствен чифт нови детски спортни обувки.
Много е важно детските маратонки да са изработени от качествени материали.

Маратонки за момичета

В онлайн магазините на ССС ще откриете най-голямото разнообразие от маратонки за момичета от най-реномираните марки, така че със сигурност ще намерите модел, който да се хареса на малкото ви момиченце. Моделите детски маратонки за момиче на Puma Rickie сa изработени 100% от кожа, с гумена подметка и младежки дизайн в бяло и розово, които със сигурност ще ви харесат. Препоръчваме ви и маратонките за момичета Diadora с подсилена капачка на пръстите. Надникнете в сайта на ССС или посетете магазините на веригата в цялата страна и изберете идеалните спортни обувки на неустоима цена.

Маратонки за момчета

Ако търсите многофункционални обувки за детето си, които могат да се използват както за ходене на училище, така и за спортуване и игра, препоръчваме ви обувките на Champions, изработени изцяло от кожа, с подсилена капачка за пръсти за по-голяма защита на краката. В магазина на ССС , може да намерите модели на марки като Ricosta, Diadora, Bigstar, Puma в разнообразни цветове и с цветни детайли, които със сигурност ще харесат на вас и вашето момченце.

Правилния избор на детски маратонки е от изключително значение, както чисто естетически, така и за правилното развитие на детските крачета и стойка. Изберете качествени спортни обувки и бъдете сигурни, че както вие, така и децата ще го оценят.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички