Как да изберем подходяща система за сигурност на дома?


Как да изберем подходяща система за сигурност на дома?
Снимка: Nenad Maric / Pixabay

289

Предвид все по-зачестяващите вандалски прояви, грабежи и обири, опазването на дома трябва да бъде приоритет за всеки. Това обаче е почти невъзможно без чужда помощ и охранителна безопасност в лицето на система за сигурност.

Ще откриете голямо разнообразие от варианти за инсталации, към които да се насочите. От Unisecbg споделят основните фактори, които да съобразите при избор на система за сигурност и защита на вашия дом.

Интелигентна или алармена система за сигурност?

Алармените устройства най-често се монтират в близост до вратата или прозорците на дома ви, коментират от Unisecbg.com. При опит за навлизане на територията на жилището ви, алармените устройства се активират при засичане на движение със сензора. Сигналът, който те излъчват, е звуков и много силен. По този начин бихте могли да разберете, че се случва нещо нередно.

Когато обаче ви се налага често да отсъствате от вкъщи, тази мярка за безопасност не е достатъчна. Тук идва ролята на смарт техниката. Интелигентните системи не само засичат движение чрез сензорите, но и през цялото време правят видеозапис.

Камерите предават случващото се в реално време, а вие можете да следите за неприкосновеността дистанционно, посредством смартфона ви, и да осъществявате управление. Това ви дава възможност да бъдете спокойни, че всичко в жилището ви е наред, дори да не се намирате на територията му, а при евентуална заплаха да сигнализирате на органите на реда.

Безжична или с кабел?

Друг важен фактор, който следва да определите, е дали търсите жично или безжично свързване на елементите от инсталацията. Стандартните системи за сигурност имат аналогова връзка, а интелигентните – WiFi или клетъчна мрежа. Вторият вид е съвременен и предпочитан сред потребителите.

Допълнителни смарт техники за сигурност

Освен сензорните камери за видеонаблюдение, като част от смарт инсталацията, може да се възползвате и от други интелигентни устройства, които да подсигурят безопасността на дома ви:

1. Управление на светлината

Можете да пускате и гасите светлините в помещенията без да присъствате на място. Достатъчно е само да извършвате контрол чрез приложението на телефона ви. Това може да сплаши крадците при опит за нахлуване.

2. Заключване на вратите

Смарт инсталациите позволяват да контролирате достъпа до дома, като заключват и отключват вратите дистанционно.

3. Сензори за движение и промени

Някои инсталации дават възможност дори да следят обстановката и при евентуална и нетипична промяна, да сигнализират чрез текстово съобщение. Това може да бъде в полза както при проникване на територията на жилището, така и при евентуални течове, резки промени в температурните условия и други.

Това са основните аспекти от избора на подходяща система за сигурност, които следва да съобразите, за да вземете оптимално и информирано решение.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички