Как да намерите евтини вътрешни и международни полети в България


Как да намерите евтини вътрешни и международни полети в България
Снимка: esky.bg

2698

Пътуването е вълнуващо преживяване, но може да бъде и скъпо, особено когато става въпрос за полети. Въпреки това има начини да намерите евтини вътрешни и международни полети, дори от България. В тази статия ще обсъдим някои съвети и трикове, които да ви помогнат да спестите пари при следващия си полет.

Бъдете гъвкави с датите си за пътуване

Едно от най-важните неща, които можете да направите, за да намерите евтини вътрешни и международни полети, е да бъдете гъвкави с датите си за пътуване. Опитайте се да избягвате да пътувате през пиковите сезони, като празници или училищни ваканции, тъй като цените обикновено са много по-високи през тези времена. Вместо това помислете за пътуване извън сезона, когато цените обикновено са по-ниски. Освен това се опитайте да резервирате полета си в средата на седмицата, тъй като цените обикновено са по-ниски във вторник, сряда и четвъртък, както може да забележите ако прегледате София Варна самолет.

Търсене на полети в режим инкогнито

Когато търсите полети, е важно да използвате режим „инкогнито“ във вашия уеб браузър. Това е така, защото авиокомпаниите и уебсайтовете за пътуване проследяват хронологията ви на търсене и могат да увеличат цените въз основа на поведението ви при търсене. Като използвате режим инкогнито, можете да избегнете това и потенциално да спестите пари.

Използвайте уебсайтове за сравнение на полети

Уебсайтовете за сравняване на полети, могат да бъдат изключително полезни при търсене на евтини полети. Тези уебсайтове ви позволяват да сравнявате цените от различни авиокомпании и туристически агенции, което улеснява намирането на най-добрата сделка. Например, ако търсите самолетни билети до Германия, понякога може да ги откриете много по-изгодно когато ги закупувате от такъв сайт отколкотото озни на агенцията. Освен това някои от тези уебсайтове предлагат известия за цените, които ви уведомяват, когато цените паднат за определен полет.

Проверете нискотарифните авиокомпании

Нискотарифните авиокомпании могат да бъдат чудесен вариант, когато търсите евтини вътрешни и международни полети. В България авиокомпании като eSky предлагат нискотарифни полети до различни дестинации в Европа и извън нея. Важно е обаче да имате предвид, че нискотарифните авиокомпании често таксуват допълнително за неща като регистриран багаж, избор на място и храна по време на полет.

Помислете за алтернативни летища

Когато резервирате полет, помислете за алтернативни летища, които са близо до вашата дестинация. Например, ако пътувате и гледате билети до Лондон, помислете дали да не летите до Гетуик или Станстед вместо Хийтроу. Освен това по-малките летища понякога могат да предложат по-евтини полети от по-големите летища.

Резервирайте предварително

Предварителната резервация също може да ви помогне да спестите пари за полети. Като общо правило е най-добре да резервирате вътрешни полети поне две до три седмици предварително, а международни полети поне шест до осем седмици предварително. Важно е обаче да имате предвид, че цените могат да варират, така че е най-добре да наблюдавате цените и да резервирате, когато видите добра сделка.

Използвайте програми за възнаграждения на авиокомпаниите

Ако често пътувате с определена авиокомпания, помислете дали да не се регистрирате за тяхната програма за награди. Тези програми често предлагат предимства като безплатен чекиран багаж, приоритетно качване на борда и достъп до салоните на летището. Освен това можете да печелите точки или мили за всеки полет, който вземете, които могат да бъдат осребрени за безплатни полети или надграждане.

Бъдете отворени към свързващи полети

Когато търсите полети, помислете за свързващи полети вместо директни полети. Докато директните полети може да са по-удобни, те могат да бъдат и много по-скъпи. Свързващите полети често могат да бъдат много по-евтини, така че си струва да помислите, ако сте с ограничен бюджет. Например, полети от източния край на България за чужбина може да се окажат много по-скъпи, за това може да прегледате опциите първо да пътувате Варна София самолет и тогава за чужбина от националното летище.
В заключение, намирането на евтини вътрешни и международни полети в България изисква известно усилие, но определено е възможно. Като сте гъвкави с датите си за пътуване, използвате режим инкогнито, търсите полети в уебсайтове за сравнение, проверявате нискотарифни авиокомпании, обмисляте алтернативни летища, резервирате предварително, използвате програми за награди на авиокомпаниите и сте отворени за свързващи полети, можете да спестите пари за следващия си полет дори да е София Варна самолет и превърнете мечтите си в реалност.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички