Как да търгуваме с бинарни опции?


Как да търгуваме с бинарни опции?
Снимка: iStock

2375

Няма универсална стратегия за търговия с бинарни опции, която да е подходяща за всички търговци. За да изберете най-добрата стратегия за себе си, ви съветваме да тествате няколко опции. Само по този начин ще определите стратегията, която най-добре отговаря на вашия стил на търговия и нужди. 

Нека обясним как се търгуват опции с конкретен пример. Представете си, че имате стока като сребро. Цената му зависи от ситуацията на пазара, поради което постоянно се променя, т.е. варира в определени граници. Ако решите да търгувате с бинарни опции, тогава трябва да предвидите по-нататъшното движение на цената на избрания актив. По същество ще трябва да познаете дали стойността на среброто ще се покачи или падне до определена дата на изтичане на договора.

Има много начини за точно прогнозиране на движението на цената. Повечето от тях изискват задълбочено проучване на текущото състояние на пазара и анализ на факторите, които могат да повлияят на даден актив. След като вземете решение за промяна на цената, трябва да направите залог и да посочите сумата, която сте готови да инвестирате. Ако прогнозата ви се окаже точна, тогава ще реализирате печалба. В този случай не е нужно да гадаете точната цена. Вашата задача е да направите правилна прогноза, тоест да предвидите дали цената на даден актив ще се покачи или падне - практикувайте търговия.

Резултатът от сделката 

Вие правите правилна прогноза. В този случай получавате сумата на залога, както и процента печалба (известен е предварително и варира в зависимост от вида на актива).

Вашата прогноза е грешна. В тази ситуация губите всички средства, които сте вложили.

Търговецът може да затвори позицията си, за да фиксира определена печалба или да намали вероятната загуба. Можете да направите това по всяко време, но преди изтичане на опцията. Тази тактика обаче не е подходяща за всеки, тъй като изисква голямо внимание и следене на пазарната ситуация в реално време.

Доходността на бинарните опции е потенциално огромна, но вероятността от грешка при работа с тях е много висока, така че се препоръчва да залагате 1-2% (максимум 5%) от капитала си всеки път.

Какво представляват стратегиите за бинарни опции?

Търговията с бинарни опции има редица характеристики. Първо, позволява на търговеца да се съсредоточи върху определен пазар. Второ, когато работите с този инструмент, не е необходимо да изчислявате размера на възможните комисионни за търговия, защото те просто не съществуват. Търговията с бинарни опции се извършва на принципа всичко или нищо, като размерът на печалбата (както и евентуалната загуба) е известен предварително. Поради тази причина търговията с опции е приоритет сред начинаещите търговци, които намират тези инструменти за много ясни и прости.

Въпреки това, рисковете от загуба на всичко при търговия с бинарни опции са съвсем реални, така че добре обмислената стратегия е незаменима. Трябва също така да се има предвид, че времето на изтичане на бинарна опция може да бъде няколко минути или дори секунди, като тук говорим за използването на краткосрочни стратегии. Бинарните опции могат да се използват както за правене на конкретни залози, така и за печалба от търговия на нестабилни и странични пазари. Разбира се, това изисква и стратегия.

Също така, бинарните опции се различават от традиционните опции, търгувани на фондовите пазари. Те имат напълно различни видове изплащания, проценти, комисионни и рискове. От това следва, че определен тип опции се нуждаят от собствена стратегия. Тоест, за да търгувате с бинарни опции, трябва да използвате стратегии за бинарни опции.

Пазарът на бинарни опции е изключително нестабилен, така че начинаещите търговци, които залагат на случаен принцип, най-вече губят пари. Опитните участници на пазара вярват, че единственият начин да успеете в търговията с бинарни опции е да използвате доказана стратегия.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички