Как хазартните оператори пазят личните ни данни?


Как хазартните оператори пазят личните ни данни?
Снимка: iStock

3724

Стотици хиляди са потребителите на букмейкърските сайтове, които залагат на спорт или други хазартни игри. Те преминават през задължителна регистрация със своите лични данни, за да се идентифицират през хазартните оператори. Последните пък се задължават да пазят тази информация от кражба и нерегламентиран достъп. В следващите редове ще ви обясним, как се съхраняват данните и какви мерки се взимат, за да не стигат те до чужди лица, хакери и прочие.

Регистрация и верификация в сайтовете за залози

Лицензираните компании предлагащи спортни залози в интернет, са длъжни да изискат информация за потребителите. По този начин те установяват имената и възрастта им. Играчи под 18 години не се допускат, а ако малолетно или непълнолетно лице, се опита да залага, акаунтът му ще бъде забранен. Можем да вземем за пример процедурата по регистрация в winbet, където са сложили подробна електронна форма за попълване. Ако искате да играете в техния сайт, е необходимо да попълните всички съществуващи полета и да се съгласите с правилата и условията.

Новите клиенти в Уинбет попълват име и фамилия, телефонен номер за връзка и ЕГН. Всички тези данни пристигат при оператора, който на по-късен етап изисква верификация от потребителя. При тази процедура се добавя копие на личен документ, за да може да бъде направено сравнение с регистрираната информация. Ако всичко съвпада, то тогава играчът получава достъп до всички услуги на сайта. При положение, че верификация не бъде направена, участникът в залаганията, няма да може да изтеглите печалбите си. Ето защо, това е задължителна стъпка за всеки клиент.

Разбира се, това не е всичко. В някои случай букмейкърите искат допълнителни документи, с които да се верифицирате. Така например, ако желаете да теглите пари с банкова карта, е нужно да изпратите нейната лицева част, в която се вижда името на картодържателя и номера на картата. По този начин се избягват възможностите да теглите с чужди дебитни и кредитни карти.

На сигурно място ли стоят личните ни данни?

Немалко хора се притесняват относно изтичането на лични данни през сайтовете за залози. Тук обаче, трябва да ги успокоим, тъй като онлайн платформите подлежат на постоянна проверка от регулаторните органи и не се позволяват течове. С други думи, букмейкърът пази информацията само за себе си и я използва за връзка с вас и евентуално възникнали казуси. Сайтовете използват криптирани връзки, така че е почти невъзможно да бъдат пробити от хакери и злонамерени лица.

Естествено, използват се и още системи за защита, които противодействат на атаки. Разчита се на най-новите технологии с доказано добро качество, за да се предотвратят евентуални проблеми и кражба на данни. В този ред на мисли, можете да бъдете спокойни, стига да се регистрирате при хазартните оператори имащи разрешително да практикуват дейността си в Република България.

Обобщителни думи

Лицензираните компании за хазартни игри в интернет, се стремят да предложат пълна сигурност за своите клиенти. До този момент те го правят успешно и няма сведения за нарушения. Водейки се от горното, играчите няма от какво да се притесняват, когато се регистрират в такива сайтове. Тук обаче, е необходимо да отчетем, че това е хазарт, а той сам по себе си, може да доведе до немалки загуби. Бъдете разумни със залозите и игрите на късмета, за да не се разочаровате.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички