Какви са ползите от приема на хранителни добавки


Какви са ползите от приема на хранителни добавки
Снимка: iStock/Guliver

2078

Билковите продукти стават все по-търсени, разказват от онлайн магазин Revita.bg. Те са ефективни и се използват както с цел профилактика, така и като съпътстваща терапия при различни здравословни състояния. Търговската мрежа предлага всякакви видове хранителни добавки, сред които има за отслабване и за качване на килограми, за стави, за имунитет, за безсъние, за деца и много още други интересни предложения, които могат да бъдат закупени и от интернет сайт.

Защо да пием хранителни добавки и какви са ползите

Преди всичко трябва да заложим на препарати, за които може да се гарантира, че са част от продуктовия каталог на надежден производител. Това ще ни даде уверение за тяхното високо качество и безопасна употреба. В общия случай ползите от това да пием хранителни добавки за кратък или продължителен срок от време са:

● благотворен ефект върху общото здраве – набавянето на необходимите за организма ни витамини и минерали невинаги е осъществимо само и единствено посредством храната. За никого не е тайна, че днес тя не е особено качествена, което превръща хранителните добавки в продукт от първа необходимост;

● ефективно терапевтиране на остри и хронични състояния – суплементите на билкова основа са чудесен начин да повлияем на заболявания, които ни мъчат от дълго време. Това може да се случи в комбинация с медикаменти или самостоятелно, като ползите от техния прием се наблюдават и при остри състояния;

● грижа за психичното здраве – то е точно толкова важно, колкото и физическото, а употребата на хранителни добавки ще ни помогне да го поддържаме на добро ниво. Предлагат се специални препарати за успокоение на нервната система, за пълноценен сън и комплекси от витамини, които имат пряко отношение към емоционалния баланс при хората;

● добри резултати при децата – най-малките боледуват често, което мотивира родителите да прибегнат до натурални продукти с високо съдържание на ценни вещества. Те помагат за подобряването на имунната система и за това децата да са болни по-рядко – особено през зимните месеци, когато рискът от респираторни заболявания и инфекции е висок.

Приносът на хранителните добавки за човека е категоричен. Препоръчително е всеки да добави подходящите, според нуждите, в домашната аптечка и да се наслади максимално на техните ползи.

Revita

Как да изберем подходящите за нас, споделят от Revita.bg

При избора на продукти с натурален произход е важно да изходим от персоналните си нужди и целта на тяхното закупуване. Спортни, за отслабване, за имунитет, за женско здраве, за бременни и за деца – предложенията са много, което прави подбора на подобни стоки сложен и отговорен. Препоръчителна е лекарска консултация при избора на най-подходящите добавки, с оглед на общото ви здравословно състояние.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички