Какво е гранитогрес и какви са предимствата му?


Какво е гранитогрес и какви са предимствата му?
Снимка: Actualno.com

5417

Когато става дума за плочки за баня, гранитогресът е издръжлив и красив. Този вид плочки са много устойчиви на топлина и могат да се използват в зони с голям трафик. Освен това се почистват лесно и се поддържат без много усилия.

Какво е гранитогрес?

Гранитогресът е вид материал, създаден през 80-те години в Италия. В състава на материала се включват каолинова глина, специален вид кварц и минерали. Според цветът, който трябва да се постигне, се добавят пигменти, които да оцветят суровата смес. След това, сместа се пресова под високо налягане и се пече при температури до 1300 градуса. Печенето помага на гранитогреса да се хомогенизира и да стане издръжлив и устойчив.

Какви са предимствата на гранитогреса?

Издръжливост

Гранитогресът е един от най-издръжливите материали за подови настилки. Трудно е да се счупи или надраска, така че е идеален за райони с голям трафик. Освен това е много устойчив на вода. Добавянето на уплътнител може да го направи още по-издръжлив.

Можете да закупите гранитогрес в различни цветове и шарки. Изборът на правилните може да направи огромна разлика във вашата баня. Независимо дали искате нещо традиционно или модерно, можете да намерите гранитогрес, който отговаря на вашия стил.

Подходящ за влажна среда с голям трафик

Тъй като гранитогресът е с изключителна издръжливост и специално покритие, той се използва често при подовете на бани. Подходящ е, защото няма да се амортизира бързо при употребата, а и ако не е с гланцирано покритие, не става хлъзгав като други видове плочки. Не на последно място, не задържа влага и не създава предпоставки за образуване на мухъл.

Лесна поддръжка

Сред най-големите предимства на този материал е, че се поддържа изключително лесно, без да изисква често и уморително търкане. Гранитогресът е с висока плътност и ниска водопоглъщаемост, което го прави непретенциозен към различни химикали. Това означава, че различни почистващи препарати няма да навредят на плочките ви.

Дизайн

За много потребители едно от най-големите предимства на гранитогреса е, че има различни дизайни и с негова помощ може да създадете страхотна визия за всяка баня. Както вече споменахме, в много случаи гранитогресът се оцветява още докато се смесва. Така се получават различни цветове и десени, като най-често срещаните са златисти, сребристи, сиви, бели. Но това не е всичко. Гранитогресът може успешно да имитира различни естествени материали като мрамор и дърво, придавайки стилен вид. Когато имитира дърво, гранитогресът може да има различен завършек – дъб, бук, венге, винтидж дърво и още много.

Преди да закупите гранитогрес

Когато сте в търсене на правилните плочки за баня и сте се насочили към гранитогрес, уверете се, че избирате най-добрия вариант за вашите нужди. Не забравяйте и да сравните различните цени, за да получите най-добрата оферта.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички