Кога да повикаме фирма за отпушване на канали?


Кога да повикаме фирма за отпушване на канали?
Снимка: pixabay.com

5423

Много хора отпушват каналите у дома си сами. Те използват вряла вода, сода каустик, стоманена тел и други, за да отстранят запушванията. Има обаче моменти, когато тези подръчни средства не вършат работа. Познати са аварии, при които канализацията, е дълбоко запушена от мазнини или отпадъци, проникването на дълбоко е много трудно и се налага намесата на добър специалист. В този ред на мисли, е нужно да повикате фирма, която да ви извади от тази патова ситуация.

Защо да изберем отпушване на канали от ВиК фирма?

Тежките и дълбоки запушвания, не се намират лесно. Фирмите предлагащи услуги за водопровод и канализация разполагат с видеокамери, с чиято помощ фиксират проблема и се започва работа по неговото отстраняване. Това спестява на домакинствата много време и усилия, а също и пари за скъпи препарати. Водейки се от това, е по-добре да повикате професионалистите на помощ.

Разбира се, съдействието на специалист, може да бъде много полезно, за онези, които не могат да се справят сами. Все пак никой не е обучен да работи с тел, а някои просто нямат физическата възможност да се нагърбят със силовата задача. Всичко това са все основателни причини да имате под ръка телефон на ВиК фирма, която да ви обслужи, ако станете жертва на запушени канали.

Каква е цената за отпушване на канали?

Тук не може да се отговори еднозначно. В зависимост от аварията, се определя и цената за отпушване на канал. Тук обаче има едно правило, което гласи, че колкото по-бързо повикате водопроводчик, толкова повече средства ще спестите. Оставянето на запушения канал дълго време предизвиква допълнително задръстване, а след това работата става много по-сложна. От тази гледна точка, не бива да се чака дълго време, а да се реагира веднага на проблема.

Реално погледнато, ако повикате специалист, може да си спестите много щети в жилището ви. Запушеният канал води до течове, а може да се стигне и до наводнения. Водата често напуска банята и започва да се разпростира по коридора и други помещения. Всички познавате разрушителната сила на влагата, така че едва ли е необходимо да ви обясняваме допълнително.

В обобщение

По-горе посочихме немалко основателни причини да се възползвате от предложенията за ВиК услуги, когато каналите се запушат. Добрите водопроводчици знаят как да ви помогнат, а и ще ви дадат съвети за превенция срещу нова поява на запушвания. А сега, е време да се разделим и се надяваме, че с тази статия сме успели да бъдем полезни на българските домакинства.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички