Панелните радиатори ли са най-купувани и защо


Панелните радиатори ли са най-купувани и защо
Снимка: iStock

2924

Тъй като въпросът с отопление на даден имот от приоритетно значение за стопаните то няма как да не се потърси най-адекватен и ефективен метод, благодарение на който топлинната енергия да бъде усвоена и разпределена в помещенията правилно. Вариантите не са малко, което е причина днес да представим един от доказаните и с най-висок процент приспособимост в различните видове обекти. Парното отопление е начин, посредством който се балансира между разходите, осигуряването на приятна температура както и се акцентира на чистотата и уюта в интериора. Въпрос на индивидуална преценка е дали ще заложите на преносител панелни радиатори и друг вид, който е с доказана ефективност.

Три причини да изберете панелен радиатор

За къща, апартамент, вила, търговска площ, ресторант, офис и всякакви други помещения, които са с интензивна натовареност е особено важно да се изберат такива радиатори, които да осигурят приятна температура за тялото през зимата. Много потребители се заблуждават с това, че по-важно е какъв ще бъде източника на топлинна енергия, а не разпространителя, което от своя страна води до грешки при организиране на системата и осигуряване на правилен метод за отопляване, предупреждават от CdRadio.

Ролята на радиаторите е съществена, тъй като те са нашия източник на топлина, който е от съществено значение за създаване на оптимално приятна среда. Що се отнася до положителните качества на панелните радиатори то трите причини, които са особено важни и с висок потенциал за домакинствата се отнасят до:

- Най-добра цена – пазара е доста разнообразен, но когато клиента търси най-добър начин за оптимизиране на разходите то панелните тела се оказват сред най-приемливата инвестиция, от която биха могли да се възползват;

- Материал с отлични качества – изработени от стомана това са радиатори, които могат да предоставят дълъг експлоатационен период, заради своята здравина и устойчивост на високи температури;

- Адаптивност – панелите са елегантни и дискретни. Те се характеризират с компактните си размери, което им позволява да се приспособят почти във всякакъв вид помещения.

Трите основни причини да изберете панелни радиатори са абсолютно приоритетни. Необходимо е да се намери баланс, който да осигури среда, в която температурата е комфортна и равномерно разпространена.

Плюсове на отоплителните системи с панелни радиатори

Относително високо топлоотдаване както и бързо достигане на желаната температура в помещенията са сериозни аргументи клиентите да инвестират в такива средства за разпространение на топлинната енергия. Специфичното при стоманените панелни тела е това, че те са с опростена конструкция, но ефективно работеща с всякакъв вид топлоизточник. Основните плюсове, които потребителите взимат предвид при инвестиране в такива продукти са:

- Здрава и стабилна конструкция, която съдържа определен брой водосъдържащи панели;

- Лесно се свързват няколко на брой тела при изграждането на инсталацията;

- Разполагат с П-образни конвектори, които позволяват отлично топлоотдаване и добра конвекция на въздуха в помещението;

- Сравнително ниското им тегло позволява да се използват дори в коридори и санитарни помещения;

- Устойчиви са на корозия;

- Издръжливи са на механични удари.

Естетичния вид и все по-иновативните подобрения, на които биват подлагани им отрежда една стабилна търговска позиция на пазара. А предвид изгодната им цена спрямо други видове радиатори панелните успяват да привлекат с основание вниманието на потенциалните купувачи.

Удобства при монтаж

Разбира се, че потребителите е необходимо да предвидят всички точки, които се отнасят до инсталацията на телата, с които ще бъде равномерно разпространявана топлинната енергия. Монтирането на стоманените панелни тела е сравнително лесно и не толкова разходоемко спрямо останалите по-иновативни тенденции.

Удобствата, които са характерни за инсталацията на топлоразпространителите от стомана се отнасят до:

- Синхронизиране с топлоизточника;

- Опция за подов или стенен монтаж;

- Свързване в система на няколко на брой тела без да се отчитат топлинни загуби;

- При следване на ръководството за монтиране дори непрофесионалисти биха се справили отлично с интегрирането на телата в системата.

Разбира се за сигурни и безопасни резултати е най-добре да възложите монтажа на експерти, които ще предоставят не само гаранция за качество на радиаторите, но и инсталационната дейност.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички