Подаръци, които всеки любител на изкуството ще хареса


Подаръци, които всеки любител на изкуството ще хареса
Снимка: iStock/Guliver

4603

Всеки обича да получава подаръци. Ако са изненада, още по-добре. Но да се направи подарък на човек, който е по-артистичен, има по-различни възгледи към обичайните неща или пък обича да се зарови в свой свят, в който да твори, може да се окаже съвсем не лесна задача.

Творците могат да бъдат особени хора. На повърхността те са едни, но дълбоко в себе си обичат усамотението, моментите, в които се отдават на своите проекти – измислят ги, изживяват ги, променят, докато намерят съвършенството.

А ако се налага да се направи подарък точно на такъв човек? Дали е мисия, която би отказала всеки ентусиаст? Всъщност не. Защото има много арт подаръци, които биха се харесали на всеки.

Модерни вдъхновени от художествени произведения калъфки за възглавници

Калъфка за възглавница може да е необичаен или неочакван подарък, но ще се хареса на всеки, който обича изкуството. В големите онлайн магазини могат да се намерят модели, изработени от коприна и памук, ръчно изработени са и са чудесен начин да се внесе творчество по необичаен начин в декора на дома. Подобен подарък би бил идеален за приятел, който няма повече място за картини на стените си или иска да добави нещо оригинално към своите мебели.

Авангардни обеци, колие или пръстен

За тези, които обичат да носят изкуство като аксесоар, чифт изящни бижута – обеци, колие или пръстен, са стилен начин да покажат своята артистична страна. Може да се намерят прекрасни ръчно изработени модели от полимерна глина, която след това се изпича и се шлайфа ръчно.

Картина за рисуване по номера

Рисуване по номера е хоби, което може да се нарече буквално пристрастяващо. То е лесно, забавно, помага за отпускане, насърчава концентрацията, намалява стреса, развива креативността, стимулира мисленето. Всъщност това е занимание, което се харесва и на малки, и на големи и няма как да не зарадва всеки арт любител.

В арт комплектите с Рисуване по номера се съдържат всички необходими аксесоари, за да се сътвори истинска картина – шедьовър.

 Всеки комплект съдържа платно от канава, върху което има отпечатани номерирани сектори, комплект номерирани акрилни боички, четки с  различни размери, скоби за картината, скоби за стена, лак за защита на картината.

Как се рисува по номера

Всъщност това е много лесно. Самата картина представлява малки сектори, всеки от който е номериран и трябва да бъде оцветен в различен цвят. Има различни стилове на рисуване, някои предпочитат да започнат с един цвят и да попълнят само него. Други започват от по-малките към по – големите сектори. Трети пък смятат, че най-добре е да започват отвътре навън, за да не размажат боята.

Когато се оцветяват секторите е добре четката да се подсуши предварително, а боята не се разрежда, за да се получат по - наситени цветове.

Хубаво е кутийките с боички да се затварят, за да не изсъхнат. Освен това мястото, където се рисува трябва да е достатъчно широко, равно и добре осветено, за да бъде по – лесно нанасянето на боята. В случай, че някой цвят е сгрешен, след като изсъхне, се нанася правилният цвят.

Важното е, че накрая резултатът ще бъде картина, нарисувана по необичаен начин, но носеща неповторим чар и уникално излъчване.

Книга на изкуствата

Днес в книжарниците и големите онлайн магазини могат да се намерят много книги за изкуство, затова изборът няма да е лесен. Надали има творец, който да не бъде погълнат от  творбите и историята на популярни художници като Такаши Мураками, Джоан Мичъл и други. Освен това подобна книга има още един плюс, повечето са със страхотни корици, което означава, че могат да се превърнат в арт аксесоар за помощната масичка, например.

Уникално произведение от независим художник

Защо да не бъде подарена творба от млад и талантлив и непознат автор на приятел – творец. Това е чудесен жест към идващите таланти и начин да бъдат подпомогнати. Има много платформи, в които независими млади художници предлагат своите произведения, при това на символични цени.

Комплект за изработка на Диамантен гоблен

Последните години едно ново и актуално хоби е изработката на диамантени гоблени. Идва от източната част на земното кълбо и вече е популярно в цял свят. Лепенето на малките цветни диамантчета определено намалява нервното напрежение, стимулира мисленето, концентрацията и дори координацията на движенията. Подходящо е както за възрастни, така и за деца, които не обичат да шият с игла. Със сигурност е подарък, който би оценил човек, увлечен по изкуството.

Крайният ефект наподобява стандартния гоблен, който се шие с игла и конец. Разликата е, че се лепи и в завършен вид е лъскав, релефен и с по-съвременна визия. Има различни по форма, големина и трудност модели. Обикновено се продават в пълен комплект, хубава кутия и са страхотен арт подарък.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички