Разтегателни канапета – комфорт, от който се нуждае дома ти


Разтегателни канапета – комфорт, от който се нуждае дома ти
Снимка: iStock/Guliver

1835

Видовете разтегателни дивани, които ви очакват в търговската мрежа са безбройни. Няма човек, който не би изпитал трудност при взимане на окончателно решение относно дизайн, вид, механизъм и други особености, които се отнасят до спецификацията на предлаганите изделия. За да сте напълно сигурни, че грешки няма да бъдат допуснати то в следващите редове ще ви запознаем с кратко ръководство, което ще ви помогне да инвестирате разумно в разтегателни канапета, които наистина могат да ви удовлетворят при използване на 100%.

Определяне на размера

Тенденциите, които се представят определено се различават по своите габаритни размери. За да бъде оптимално комфортно и адаптиращо се към спецификацията на пространството, където ще бъде разположено канапето е необходимо да бъде определен точния му размер. Най-лесно това може да стане с помощта на ролетка, с която да измерите свободната площ. Имайте предвид, че не са малко и правилата, които е редно да спазите с цел да не се претрупа стаята с прекалено големи мебели.

Желателно е:

- Между мебелите да има отстояние 50-60 сантиметра;

- Изделието да не бъде плътно позиционирано до стената, а да има разстояние от поне 10-15 сантиметра за вентилиране и циркулиране на въздуха;

- В зависимост от легловата разтегателна площ предвидете и толкова пространство, което да бъде свободно за може при трансформация да не се налага цялостно разместване на останалите компоненти в стаята.

Смисъла на конкретизиране на габаритните размери определено е съществен за да може да бъде извлечен максимума от направената инвестиция. Все пак говорим за разтегателно канапе с две, три или четири седалищни места, което ще бъде ежедневно натоварвано както за сядане така и за лягане.

Функция, осигуряваща ви допълнително вторично легло

Съществен момент при подбора на канапе е неговата разтегателна функция. Изключително удобство е за домакинствата, които желаят да имат на разположение вторично легло за гости да инвестират в продукт, който не заема място, но пък винаги ще бъде в готовност да осигури кът за спане. Съвременните технологии безспорно оказват влияние и върху функциите, които се прилагат при някои видове мебели. Много по-лесни за трансформиране, удобни и не изискващи никакви физически усилия са механизмите, които разполагат разтегателните канапета.

Най-популярните методи за бързо преобразуване на канапето в удобно за сън двойно легло са:

- Клик клак механизъм;

- Автоматично разтягане с помощта на мини лостче, намиращо се под седалката на канапето;

- Ролков механизъм;

- С изтеглящ се пружинен механизъм и матрак.

Въпрос на лична преценка е към кой от моделите бихте проявили интерес. Става въпрос за това, че възможностите за разпъване на легловата зона са класически или модернизирани, а това би повлияло и на крайната стойност на канапето. Определете си бюджет и така ще можете да се вместите в него с избор на удачен и комфортен вариант, съветват от NewsHub.BG.

Модели, изпълнени с комфорт

Класацията с най-добри модели такива разтегателни продукти, които потребителите са създали на база лични впечатления показва, че избора е насочен главно към канапета, които са обикновено с три седалищни места и механизми за трансформиране ролков в изтегляща се седалка с механизъм и падащ гръб или клик-клак.

Представители, които отговарят на тези характеристики са:

- Разтегателен диван Джъстин

Масивна конструкция, много добра плътност на пълнежа, изискан дизайн и адаптивни нюанси е използвал производителя за да създаде това комфортно съвършенство. Освен изложеното модела разполага и с ракла за багаж;

- Модел Клоуд

Още един елегантен вариант, който ще ви осигури сладки и спокойни сънища. Стабилно и здраво канапе, с което можете да обзаведете хол, всекидневна, дори спалня или детска стая;

- Диван с разтегателен механизъм Густо

За повече очарование в интериора този тип диван би бил перфектния избор. Подходящ е за редовен сън, а освен това ще се погрижи и за съхранението на спалното бельо, което да прибирате в раклата под седалката.

Предимствата, които се предлагат на клиентите са в това да изберат типа и цвета на тапициращите материали като по този начин ще се постигне оптимален интериорен шик.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички