Решения за бизнеса - Професионално кухненско оборудване


Решения за бизнеса - Професионално кухненско оборудване
Снимка: https://profektakitchen.com/

2640

В статията се дава точен отговор на въпроса: „Защо  добрите заведения за хранене купуват ново професионално кухненско оборудване?“

 

Всъщност, защо винаги има дилема, която води до покупка на ново или втора ръка такова оборудване за ресторанта, пицарията или кафенета?

 

Въпросът е много важен: понякога от неговото решение зависи не само перспективата или по-нататъшната стратегия на заведението за хранене, но често и неговото оцеляване в бъдеще.

 

Разбира се, всяка от двете възможности има право на съществуване и нито една от тях не може да бъде предварително предпочитана. Въпреки това, в зависимост от конкретната ситуация, финансови възможности, текущи и очаквани поръчки и много други обстоятелства, само едно решение ще бъде ефективно. И то е свързано с покупката на чисто ново професионално кухненско оборудване.

 

Технически и финансови параметри на избора

Наистина, защо хората избират да закупят  по принцип нови  уреди и друг тип оборудване? Основният аргумент е свързан с тяхната високата надеждност и издръжливост. Те, априори, са гарантирани, независимо дали оборудването е дошло от фабриката в оригинална опаковка или в самоделен палет. В крайна сметка, икономиите от използвано оборудване да достигнат до 50%. Това, на пръв поглед, изглежда доста примамлива оферта. Просто казано, вместо една нова кафе машина например, можете да закупите две или една използвана с два пъти по-голяма мощност. Спорът за ново и втора ръка оборудване се води отдавна, но статистиката показва следното.

 

Налице е голям риск използваното вече оборудване да дава чести дефекти, които изискват точно толкова чести ремонти. Съответно и пари за тяхната реализация. При новото оборудване този риск е изключително нисък. А и е налице гаранция за определен период от време. Обикновено използваното професионално кухненско оборудване е без гаранция или с такова за период от 3 до 6 месеца.

 

Какво се случва в кухнята на заведенията за хранене?

Винаги има категория ресторантьори, които смятат, че е неефективно да се харчат пари за нов фризер, нова печка или конвектомат, например. Използваното оборудване според тях може да върши същата работа. Но… да не забравяме, че професионалната кухня е с доста натоварен режим на работа и оборудването бързо се амортизира.

 

Това не са устройства или елементи за създаване на допълнително удобство за потребителя, а средства за производство. Най-просто казано, говорим за инструменти за печелене на пари. Следователно, тук факторът надеждност и стабилност на работата придобива специално значение. Ако фризерната ракла се развали, дори за един ден, в неподходящ момент, тогава загубите може да не се ограничат в рамките на 24 часа. В най-лошия случай обикновено се стига както до загуба на продукти, в които са вложени средства, така и до невъзможност за използването им в менюто. От което, естествено, страдат клиентите. И има потенциална загуба за самото заведение за хранене.

 

Новото…си е ново!

В тази светлина нека разгледаме предимствата на придобиването на ново професионално кухненско оборудване. То е надеждно и с гаранция в рамките на няколко години. В края на краищата, например новите електрически уреди в кухнята осигуряват висококачествена работа и продукцията е търсена от клиентите на заведението за хранене.

 

Когато купувате ново професионално оборудване, за кухнята, първоначално получавате цял набор от предимства пред конкурентите, които разчитат на оборудване втора ръка. На пръв поглед става дума за едно и също оборудване, което трябва да изпълнява едни и същи функции. Истината е, че то може бързо или често да е с повреди. Новото оборудване, обратно – никога не е било използвано за приготвяне или съхранение на храна.  Тоест, то не е претърпяло никакво износване. По тази причина ще работи на пълна мощност, качествено и ще покрие всички професионални изисквания.

 

Обобщение

Новите ресторанти трябва да оцелеят през решаващата първа година от дейността си, за да възстановят инвестициите си и да спечелят от начинанието си, като генерират достатъчно приходи. Да, професионалното оборудване не е евтино, но е важно, ако искате да гарантирате постоянно страхотна храна, за която клиентите ще се връщат. Ако сте решили да не правите компромиси с оборудването за вашият ресторант или заведение то можете да се доверите на доказан партньор -  ProfektaKitchen – Професионално кухненско оборудване

 

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички