Ролите на бактериите и пробиотиците за здравия имунитет


Ролите на бактериите и пробиотиците за здравия имунитет
Снимка: iStock/Guliver

1368

За да бъдете здрави и в добра форма, е много важно да знаете как да поддържате добър имунен отговор на организма си към неприятни вируси и бактерии. Това може да се случи като приемате разнообразни добавки, съдържащи пробиотици, витамини, минерали, различни антиоксиданти и други полезни вещества, които не успявате да си набавите с ежедневната си диета. По този начин ще създадете една стабилна превенция срещу болести и инфекции, благодарение на която ще имате здрав черен дроб, храносмилателна система и други, споделят от онлайн магазин Ведра Фармаси.

За какво служат полезните пробиотични бактерии в организма?

Полезните бактерии или пробиотиците имат важна роля за поддържане на добър имунитет. От  Ведра Фармаси споделят информация за част от техните основни функции:

  1. Помагат за поддържане на здравословен баланс в микробната флора – това е от голямо значение за доброто здраве, защото микробната флора играе много важна роля за имунната система, помагайки на тялото да се защити от редица болести, напомнят от Ведра.
  2. Подобряват функцията на храносмилателната система – здравето на храносмилателната система е от съществено значение за целия организъм. Правилното усвояване на приеманите хранителни вещества гарантира добре работещи системи и здраво тяло. Приемането на качествени пробиотици подпомага храносмилателния процес, намаляване на усещането на тежест и подуване след хранене и ще ви накара да се чувствате много по-добре.
  3. Поддържане на здравословно тегло – тялото ни се обитава от много и различни микроорганизми, като всеки от тях играе важна роля в различните процеси, протичащи ежесекундно. Много изследвания доказват, че приема на някои бактериални видове, участващи активно в метаболитните процеси, могат да подобрят метаболизма, което от своя страна играе важна роля за поддържането на добра форма и здравословно тегло, казват от магазин Ведра.
  4. Подобряване на менталното здраве – психиката е не по-малко важна от физиката, поради което трябва да обръщате достатъчно внимание и на нейното здраве. Редица изследвания доказват пряката връзка между червата и мозъка. Бактериите в червата активират сигналните системи в централната нервна система, а бактериалната дисбиоза може да бъде причина за състояния като депресия и тревожност. Приемът на подходящи добавки, помагащи за балансирането на чревната флора, могат да допринесат за намаляване на нивата на стреса и тревожността, което неминуемо ще доведе и до подобряване на настроението.
  5. Повишаване на здравето на кожата – все повече специалисти в сферата на кожните проблеми предприемат комплексен подход за лечение. Вече съществуват много доказателства, че възпалителните процеси в храносмилателния тракт се проявяват като нежелани и неприятни кожни проблеми, които са видими с просто око. Това могат да бъдат неприятни зачервявания, акне, алергии и други. Освен локално лечение, приемът на висококачествени пробиотични продукти и други подходящи вещества ще възпрепятства това и ще ви помогне да имате свежа и красива кожа, казват от онлайн магазин Ведра Фармаси.

Определено приемането на подходящи добавки за организма има редица ползи, за това не чакайте, а се погрижете да имате една добра защитна имунна реакция срещу неприятните за всеки заболявания.

Как да подберете подходящите добавки за вас?

За да подберете най-подходящите добавки за вашия организъм, то е най-добре да се посъветвате с вашия личен лекар. Той може да определи нуждите ви по най-точния начин и на база на тях ще можете лесно да прецените какво да пиете и от какво няма да ви е нужно. Не забравяйте, че  здравословната и балансирана диета  е основният начин, по който можете да си набавяте голяма част от необходимите ви полезни вещества, затова не подценявайте този фактор и избирайте чиста и разнообразна храна, напомнят от Ведра Фармаси.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички