Съвети и трикове за онлайн залозите, за да подобрите играта си


Съвети и трикове за онлайн залозите, за да подобрите играта си
Снимка: Pixabay

5218

Ако има нещо, което стана изключително популярно през последните няколко години не само у нас, но и по света, въпреки здравните и икономическите кризи, това са онлайн залозите. През последните 12 месеца в България навлязоха няколко световноизвестни компании, като най-голяма популярност придоби Betway бонус, който вече може да се похвали с голям брой нови потребители. Независимо дали сте напълно нов в света на спортните залози или от по-дълго играете онлайн, можете да се възползвате от съветите ни:

1.Научете основите

Да, спорните залагания са много лесни, но това не означава, че всеки може веднага да започне да залага парите си без да знае как, за какво и кога. Изучаването на основните на онлайн залозите ще ви постави в много по-добра позиция да се насладите на изживяването. Всеки „дебютант“ в тази област трябва да научи какво представляват коефициентите, знаците, специалните залоци, колонка, хендикап и другите важни термини.

2. Определете си бюджет и планирайте играта си

Всеки един съвет е важен, но този е най-важният. Независимо от това с колко пари разполагате или какви са краткосрочните или дългосрочни цели, трябва да си определите бюджет, който ще използвате за залагания. Не забравяйте, че загубата на пари е възможен резултат и трябва да решите каква сума сте способни и можете да си позволите да загубите без това да ви поставя в затруднено положение впоследствие. Много играчи си определят дневен, седмичен, месечен и дори годишен бюджет. Просто се уверете, че той е ориентиран добре спрямо финансовото ви положение и сте способни да се придържате само към него, а не да прибавяте още пари, ако се случи така, че сте загубили всичко. Хазартът със средства, които са добре подбрани може да бъде забавен, но стигне ли се до това да използвате пари, които са предназначени за друго, може нещата да излязат извън контрол.

3. Винаги сравнявайте събития и коефициенти

Това е един от най-лесните съвети за следване. Сравняването на коефициенти за събития е много просто и отнема няколко минути, когато правите своя залог. Тъй като букмейкърите и сайтовете за залагания не предлагат абсолютно еднакви коефициенти, трябва да се убедите, че избирате платформата с най-благоприятна ставка за вас и избрания изход от даден двубой. Разликите между коефициентите обикновено са малки, но се сумират с времето.

Да вземем пример, при който искате да заложите 50 лева на Реал Мадрид във финала от Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Букмейкър „А“ дава 1.73 за успех на „белите“ и 2.10 за „гражданите. Бумейкър „Б“ е определил 1.75 за мадридчани и 2.05 за Сити, а Букмейкър „С“ – 1.80 към 2.00. Ако погледнем коефициентите в първия сайт, ще имаме чиста печалба от 36.50 лева. При втория букмейкър тя ще е 37.50, но при третия тя набъбва до 40 лева, въпреки, че разликите са 0.07.  Да, разликата между най-лошия и най-добрия вариант е само 3.50, но това са 10%, които натрупани няколко пъти ще направят разликата в сметката ви. Именно с най-добрите коефициенти на пазара в момента от Бетуей България стават все по-предпочитан букмейкър у нас откакто те са на родния пазар.

4. Поддържайте история на залозите си

Много малко начинаещи, та дори и вече от дълго време играещи онлайн си правят труда да водят записи на своите залагания. Това е грешка по две причини – без никаква хронология е трудно да се проследи колко средства са използвани, а това е много важно, както споменахме по-рано. Второ, воденето на записи ви позволява да ги изучавате и да търсите начини на подобрение на представянето ви. Ето един елементарен шаблон за записите ви:

- Избор

- Коефициент на знака

- Размер на залога

-  Резултат от залагането

- Получена сума (ако залогът е спечелен)

Всеки Букмейкър  профил на играчите съдържа тази информация и лесно можете да проследите историята на залозите си и да направите нужния анализ, за да подобрите играта си или да видите къде и как сте се справили добре и да продължите в тази посока.

5. Игнорирайте личните си пристрастия

Повечето хора залага на спортовете, които най-много обичат и гледат и логично с това имат любими спортисти и отбори. Те искат точно любимците им да излизат победители и това лесно влияе на изборите им при залагания. Хората често залагат на резултати, които искат да се случат, а те в повечето случаи са по-малко вероятните в определени моменти и от това се стига до загуби. Когато се опитвате да спечелите пари е важно да избягате от пристрастията си, а най-лесният начин е да „заобикаляте“ събитията, в които имате лични фаворити.

6. Научете как да печелите и да губите

Въпреки, че е трудно постоянно да избирате печелившите атлети и отбори, когато играете със спортни залози, дори и начинаещите е възможно да наредят няколко поред победи. Важното е да не се увличате, когато това се случи. Лесно е самочувствието ви да набъбне и да станете прекалено самоуверени в залозите си и късметът да ви изневери в най-неподходящия момент, в който сте заложили по-сериозна сума, която сте събрали с победите си по-рано. Също толкова важно е да не обръщате толкова много внимание на загубите. Загубите за начинаещите не означава, че никога няма да спечелят пари. Дори и най-добрите и изпечени играчи губят залози. Ако може да се случи на тях, може да се случи на всеки, а важното е да правите изборите си прецизно и да не залагате прекалено големи суми, с които да се пробвате да наваксате загубите си.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички