Типове тяло и избор на рокли за пухкави дами


Типове тяло и избор на рокли за пухкави дами
Снимка: https://www.maxifashion.bg/

948

Красавицата с голям размер се нуждае от подходящо облекло. Както при слабите жени, така и при по-едрите, има определени типове фигура: круша, пясъчен часовник, чаша и ябълка. Нека видим съветите на стилистите как да пухкавите дами да изберат дрехи, които перфектно да подчертаят силните им страни.

Защо е добре да определите типа фигура?

Защото това ви ще ви помогне да подчертаете още по-добре своите ценности и да прикриете всички недостатъци на фигурата. Избирайки кройка, която да хармонира с типа на фигурата ви, можете оптически да намалите размера на проблемите места. Защото изборът на макси рокли, панталони, блузи и туники не опира толкова до килограми, колкото до индивидуални форми.

Фигура тип ябълка

Типовете ябълка и чаша имат обща черта - няма видима талия. В този случай макси рокли и панталони могат да бъдат чудесно решение. Що се отнася до цветовете – чудесен вариант е светло долнище и тъмно горнище  По този начин ще хармонизирате оптически фигурата си, защото светлият цвят добавя тежест, а черното/тъмното ви прави по-стройни. 

Фигура тип круша

Типът на тялото круша се характеризира с по-тесни рамене по отношение на ханша и задните части.  Подходящите макси рокли за фигура круша трябва да прикриват твърде широките бедра и в същото време да увеличават оптически бюста и раменете. Добро решение е да подчертаете талията с тънка ивица, която, щом сте тип круша, е красиво очертана. Използвайте тъмни цветове за долните части на тялото и светли/цветни за горната.

Фигура тип пясъчен часовник

Имате ли тип фигура пясъчен часовник? Честито! Иконите Мерилин Монро и Брижит Бардо също! Пясъчният часовник е най-изящната фигура за стайлинг. Номерът обаче е да не нарушавате естествено красивите пропорции. Наблегнете на талията! Можете да изберете макси рокли за фигура пясъчен часовник, които ще подчертаят бедрата, по-тънката талия и пропорционалния бюст. Можете да заложите на всякакви цветове и шарки. Внимавайте обаче за твърде много апликации, гънки и декорации. Те мога да нарушат визуално фигурата ви.

Фигура тип чаша

Този тип силует изисква подходящо облекло. Въпреки това, благодарение на няколко хитри трика, вие бързо ще компенсирате оптически диспропорциите в структурата на тялото

Ако искате да балансирате пропорциите на тялото си, трябва да изберете макси рокли, които подчертават талията и оголват дългите крака. Горната част на рокли, блузи и якета трябва да е възможно най-малко орнаментирана, приглушена в по-тъмни цветове. Подходящи са блузи с V-образно деколте, което оптически намаляват обиколката на шията. 

Както виждате, независимо от вашия размер и тип фигура, като се вгледате внимателно във фигурата си, можете бързо да изберете тоалетите, които ще са най-подходящи за вас. Понякога интересни комбинации от стилове и текстури на материали, както и игра с цветове могат ефективно да прикрият това, което искате  и да подчертаят силните ви страни!

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички