Топ 3 на най-добрите витамини за коса


Топ 3 на най-добрите витамини за коса
Снимка: Pixabay.com

5051

Използваме най-различни продукти в опити да запазим или възстановим здравия, плътен и блестящ вид на косата, а в по-голямата част от случаите забравяме да прочетем съдържанието на етикетите. Ако сте достигнали фаза, в която кичурите са тотално изтощени и не се поддават на шампоанa, маските и серумите, които използвате в момента, то най-вероятно техният състав не включва веществата, които могат да поправят щетите. Ето защо в следващите редове разкриваме какво е влиянието на витамините върху косата и скалпа и могат ли да ни помогнат за правилна и ефективна грижа.

Ценните свойства на витамините

Те играят основна роля за подхранването и поддържането на организма. Имат полезно действие не само върху имунната система и важните органи, но и върху косата. Ако сте решили да се погрижите по-сериозно за нея и да ѝ набавите всичко необходимо за здравия растеж, то ще ви е необходим списък с най-добрите витамини за коса.

● Може да ви се стори клише, но започваме именно с витамин C. А причината е, че една от основните му функции е да стимулира производството на колаген. Известно ни е, че точно той, като силен протеин, отговаря за здравината и устойчивостта на косъма. Витамин C има и още едно много важно въздействие върху косата, а именно да я предпазва от оксидативния стрес и UV лъчите. Този процес помага за запазване еластичността и правилното функциониране на скалпа.

● Витамин А е елементът, който отговаря за растежа на косата. Ако организмът ви изпитва липса на такъв, то това може да доведе дори до интензивен косопад. Също така е отговорен и за себумната секреция, която в нормални нива е от изключително важно значение за космения фоликул и епидермиса. Продукти с негово участие можете да откриете в следния каталог makeup.bg/brand/265493/.

● Ако напишете "витамини за коса мнения" в търсачката, то витамин B6 със сигурност ще бъде в първите позиции. Той стимулира растежа на косата, като допринася за доставяне на хранителни вещества и кислород до космените фоликули. Затова е добре да си го набавите дори за директно приложение върху косата и скалпа. Можете да го направите с комплекс от магнезий + витамин В6 за коса и скалп от козметичния бранд Pharma Group Handmade.

Бонус съвети за здрава и красива коса

Ако сте свикнали с едни определени продукти и просто искате да подобрите действието им, можете да го направите с различни добавки като комплекса от цинк + витамин C и мултивитаминната добавка отново от марката Pharma Group Handmade. Всяка от тях има точните дозировки, които трябва да добавите към шампоана или маската за коса, за да постигнете максимални резултати. Можете да ги откриете в онлайн магазин MAKEUP.

Сред най-добрите хранителни добавки за коса, на които можете да се доверите са тези със съдържание на биотин, селен, желязо и цинк, тъй като те също са едни от градивните елементи на косъма, както и участващи в обмяната на веществата и съдействат за цялостната регенерация на кичурите и скалпа.

Потърсете мнението на специалист и направете справка с предложените решения, за да изберете най-подходящия продукт за грижа на вашия тип коса.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички

Най-четени новини


виж всички