Тронът отново е за Реал Мадрид - Световното клубно като вариант да използваме bwin регистрация


Тронът отново е за Реал Мадрид - Световното клубно като вариант да използваме bwin регистрация
Снимка: Unsplash.com

2008

На хоризонта отново се задава Световното клубно първенство. За разлика от Мондиала за национални отбори, който се провежда веднъж на четири години, този турнир присъства в календара на всеки сезон. А традицията в последното десетилетие е категорична - трофеят неизменно отива при представителя на Европа в надпреварата. По тази логика Реал Мадрид отново ще се възкачи на трона в Мароко. Надпреварата се завръща в северозападната част на Африка след 8 години, като стартира още в първия ден на февруари, а мачовете от световното клубно дават още един вариант да се използва активната bwin регистрация за спортни залози.

Но основните фаворити не се включват още от първия етап, а влизат в схемата едва за полуфиналите. Става дума както за Реал Мадрид, притежател на трофея в Шампионската лига, така и за актуалния носител на Копа Либертадорес - Фламенго. В повечето случаи във финала се срещат именно топ претендентите от Европа и Южна Америка, а всички останали са “подробности от пейзажа”. Понякога обаче стават изненади, но винаги за сметка на представителя на конфедерация КОНМЕБОЛ, никога за сметка на тима, играещ под егидата на УЕФА. Този път такъв сценарий изглежда малко вероятен, въпреки че не може да се изключи напълно.

Фламенго е основната заплаха за европейската доминация

Грандът от Рио де Жанейро спечели Копа Либертадорес за трети път в своята история, след като във финала в края на октомври надделя с 1:0 над друг представител на Бразилия - Атлетико Паранаенсе. Фламенго обаче само веднъж е стъпвал на световния връх - това се случи през 1981 г., когато триумфира с Междуконтиненталната купа. Преди три сезона най-популярният отбор в Бразилия не беше далеч от успех на клубния Мондиал, но загуби минимално след продължения финала срещу Ливърпул. Фламенго разполага със силен отбор, воден от нападателя Габриел Барбоса, отбелязал победния гол в последния финал за Либертадорес.

И все пак е трудно да си представим, че “червено-черните” от Рио ще прекъснат европейската доминация. Това не се е случвало от 2012 г., когато пак бразилски колос - Коринтианс, успя да се наложи над Челси. След това в девет поредни издания на клубното световно триумфира клуб под шапката на УЕФА. В четири случая това беше Реал Мадрид, който е стъпвал на световния връх общо 7 пъти, като добавим и трите Междуконтинентални купи. А в предишните седем финала, в които е участвал испански отбор, опонентът от друг континент (не само Южна Америка) неизменно губи. Затова е нормално Кралският клуб е големият фаворит за световното клубно първенство в Мароко. Нов трофей може да укрепи самочувствието в редиците на “Лос Бланкос” преди осминафиналите от Шампионската лига срещу Ливърпул и решителните битки от втория полусезон в Ла Лига.

Иначе интрига няма да липсва и преди полуфиналите на клубния Мондиал. Всеки с вече направена bwin регистрация може да се възползва от десетки пазари, налични за мачовете от турнира до един, включително и още първия между новозеландския Оуклънд Сити и египетския Ал Ахли. Надпреварата често остава в сянката на водещите европейски лиги, които не спират своята активност, но въпреки това има какво да предложи на публиката и на любителите на залозите.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички