Удобства и недостатъци при инвестиране в камина на пелети за вграждане


Удобства и недостатъци при инвестиране в камина на пелети за вграждане
Снимка: iStock

2918

Никога не е късно човек да помисли за икономично и рентабилно отопление на имота си. Жилищни площи, които се характеризират с по-големи пространства и много етажи изискват специално отношение и внимание при избор на уред, който да позволи цялостно и комфортно отопляване през зимата. Така значително ще бъдат намалени разходите, което на практика би допринесло за създаването на много по-приятна и функционална атмосфера. Предложението ни днес е за камина на пелети за вграждане. Съоръжението не е типично за стандартни градски апартаменти, но пък е доста добра алтернатива за изграждане на инсталации в къщи на два етажа, вили, мотели, битови ресторанти и други. На какво се дължи високата ефективност от използването на уреда ще разкрием в следващите редове.

Повече уют и комфорт през зимата

Камините за вграждане с пелети са доста ефективни решения, предвид това, че използвания ресурс е изключително калоричен. За много съвременни имоти този тип отопляване не е приложим, тъй като се изисква място за съхранение на горивото, редовно зареждане както и почистване. Но този тип уреди си имат своите съществени предимства и безспорно са харесвани, поради това, че осигуряват максимален уют и топлина в имота през студените зимни месеци.

Съществен принос за комфорта имат камините на пелети за вграждане. Благодарение на тях имате реалната възможност да спестите сериозни разходи, които евентуално би се наложило да заплатите в случай, че изберете да използвате електроуреди. Като енергийно ефективна възможност се описват термопомпите, но всъщност първоначалната инвестиция е доста стресираща за клиентите и често те се отказват от този иновативен, съвременен, отоплителен способ.

Камините на пелети за вграждане се характеризират с:

  • Рентабилност и икономичен режим на работа;
  • Екологичност предвид био горивото, което използват;
  • Отлични отоплителни показатели;
  • Лесна експлоатация;
  • Подобряване естетичността на интериора.

Има защо да обмислите като вариант използването на този тип решения, тъй като освен това и първоначалната инвестиция е сравнително поносима и изгодна.

Същност на избора, който предстои да направите

Имайте предвид, че става въпрос за камини, които не са като стандартните с опция да бъдат позиционирани където решите. Тук става въпрос за изключително специфични уреди, при които е необходимо предварително планиране на инсталацията им. Това, че са вградени означава, че още при строителните или ремонтните работи е необходимо да се предвиди пространство, където уреда ще бъде позициониран.

Друг важен момент е да се избере вид на камината. Тенденциите, които се предлагат в търговската мрежа са за:

  • Сухи. Представляват уреди, които се инсталират в най-голямото помещение на дома и посредством естествената циркулация на въздуха се отопляват всяко едно от помещенията;
  • С водна риза. Топлината се разпространява посредством помпа, която изтласква загрят флуид и се разпределя по топлопреносителите, които от своя страна могат да бъдат радиатори за парно или водно подово отопление;
  • С въздуховоди. Приличан на тези с водната риза, но в случая се използва изградена система за въздушен пренос на топлия въздух в отделните помещения.

Въпрос на индивидуална преценка както и особености на имота са аргументите, които биха наклонили везните към един или друг вариант за оборудване с конкретния вид камина за вграждане на пелети, посочват от блог за сериозни хора – Чуй Ме.

Недостатъци

Не само предимствата от инвестирането в такъв уред следва да бъдат на фокус при взимане на решение. Важно е да сте наясно и с всички онези недостатъци, които съпровождат експлоатацията на съоръжението.

Що се отнася до негативите, които се отнасят до камините на пелети за вграждане то те най-общо се дефинират с:

  • Задължителна предварителна организация на имота;
  • Невъзможност за инсталиране на етап, при който сте приключили с ремонта и не сте предвидили уред за вграждане;
  • Необходимост от професионална инсталация, което е показателно за допълнителни разходи;
  • При нужда от ремонт отново се налага използване на професионални услуги.

Въпреки това няма как да не споделим, че става въпрос за перспективни и дълголетни решения, които ще ви осигуряват години наред топлина и уют.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички