Във време на кризи и пандемия, защо е толкова важен Интернет маркетингът


Във време на кризи и пандемия, защо е толкова важен Интернет маркетингът
Снимка: iStock

2876

Конспиративна или реална е тази Пандемия? Всъщност, отговорът няма никакво значение.

Но, мерките, които се взеха за ограничаването и, бяха Реални...мноооого реални.

Всички сме свидетели, как в продължение на две години, се затваряха и силно ограничаваха много бизнеси.

Така наречените конвенционални бизнеси- с физическо местонахождение и физически контакт между продавач купувач. Последваха стачки с хиляди недоволни, но нищо не се промени. Много от тези бизнеси фалираха, а други останаха на ръба на съществуването.

Хората по природа са адаптивни и много менажери и собственици на малък бизнес, се обърнаха към безграничните възможности на Интернет.

В дигиталната ера, много от тях намериха спасителен пояс по време на COVID19 в Интернет маркетинга и изработката на сайт.

Много фирми вече, създават онлайн магазини, но трябва да се осъзнае и значението на Интернет маркетинга. Когато видите колко ефективен е той, спокойно можете да започнете да разраствате бизнеса през мрежата.

При изработка на сайт и Интернет маркетинг в социалните мрежи, вашият бизнес официално става видим към милиарди потенциални клиенти. Вече не сте едно магазинче , което трябва да бъде намерено. Вие сте онлайн!

Виртуалния магазин работи за Вас 24/7.

А за неговото популяризиране, можете да използвате други методи за дигитален маркетинг. За целта, ние ползваме стратегии, които включват маркетинг на съдържание, търсене по определени ключови думи, маркетинг на социални медии и дори видео маркетинг.

С други думи,  е-маркетингът и интернет рекламата обхващат в себе си всички аспекти на бизнесът, които се извършват онлайн, с цел привличане на нови потребители, запазване на настоящите потребители и налагане още по-добре на марката на пазара.

Вашето присъствие онлайн, предоставя възможности на производителите да достигнат директно до потребителите и да се избегнат посредници.

В сравнение с традиционните маркетингови методи, съвременният Интернет маркетинг има няколко значителни предимства:

  • За разлика от рекламата по радиото, например рекламите в Интернет могат да се показват само на съответната целева аудитория. В повечето големи рекламни системи (Facebook и Google Adwords например), аудиториите могат да бъдат определени според точните географски области, възрасти, поведения и дори подходящи интереси.
  • Цената е много по-ниска, за разлика от карето във вестник
  • С дигиталния маркетинг, получавате и точен анализ на данните и статистика. Колко точно клиенти и кои от тях са дошли чрез реклама, например.

Маркетолозите дигитална уеб агенция InterSOFT, използват всички налични средства и знания, за да промотират  даден продукт или услуга:

  • Активно предлагат и ползват Интернет маркетинг в социалните мрежи , за да се достигне максимален брой потребители от една определена таргет група. Провеждат E-mail кампании. Създават платени банер реклами (Adwords), които в повечето случай са PPC (Pay-Per-Click)
  • При изработката на сайт, също така включват  форуми, блогове и публикации в Интернет вестници
  • Интернет технологиите помагат на маркетолозите да създават по-цялостни и целенасочени дигитални маркетинг кампании. И да постигат отлични резултати при класирането в търсачките.

Този опитен екип, ползва активно маркетинговия и рекламен инструмент - Маркетинг в социалните мрежи (Social media marketing).

Това е форма на реклама, която използва големите социални мрежи като място за представяне на вашия сайт и бизнес.

Крайната целта е, потребителите да харесват и споделят в техните социални профили, продукт или услуга.

Извън SEO оптимизацията на онлайн магазин и уеб сайт така се популяризира вашата дейност и достига до повече клиенти.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички