Защо да изберем малък лаптоп?


Защо да изберем малък лаптоп?
Снимка: iStock/Guliver

2573

Много хора предпочитат да купуват по-леки и по-мощни лаптопи за работа или забавление. Един мини вариант може лесно да осигури необходимата изчислителна мощност, без да е толкова обемист. Причините, поради които много професионалисти и ученици преминават към тези продукти, са: размер, дълъг живот на батерията, иновативни функции, издръжливост и цена.

Какви са предимства на мини лаптопа?

Все по-голяма популярност набират мини лаптопите както за развлечение, така и за професионални цели. Може да правите някои невероятни неща с тях. Ето кои са причините, поради които се превръщат в много търсен вариант за компютър:

  • размер – размерът на тези продукти е най-забележителната им характеристика. Те са изключително лесни за носене, където и да отидете. Можете да ги използвате удобно, зад наклонената седалка в самолета и да ги приберете в раница или чанта със стандартен размер;
  • не заемат място – За тези, които работят на няколко места, мини компютърът най-практичният и подходящ избор за тях;
  • дълъг живот на батерията – освен че са малки, те са и изключително ефективни. Пълното зареждане на батерията варира от 7 до 12 часа, в зависимост от начина на използване. Възпроизвеждането на видео или стрийминг услуги, ще изразходят повече батерия, отколкото четенето на текстов документ. Много от тях разполагат с кабели за бързо зареждане, така че може да заредите батерията за по-малко от час;
  • иновативни функции – макар че mini конзолите изглеждат като всеки типичен преносим компютър, много от тях имат впечатляващи предимства, които големите модели нямат. Някои действат като хибрид между таблет и лаптоп, като предлагат гладки сензорни повърхности, писалки и аксесоари за писане, различни конфигурации на сгъване и подвижни клавиатури;
  • подходящи за ученици– онлайн обучението навлиза все повече в ежедневието на учениците. Малките компютърни варианти са удобни за употреба от подрастващи, тъй като са многофункционални и удобни за работа.

За разлика от настолните компютри или някои стандартни лаптопи, консумацията на енергия при тези устройства, е по-ниска. Това означава, че за работата на системата, използват ниско напрежение и батерията издържа дълго. Тази издръжливост, компактността на всичко в едно, малкият размер, тихата обработка и високата скорост, са още от техните предимства. Те ги правят много важни за потребителите.

Този вид малоразмерни компютри, може да използвате за достъп до информация от интернет, където и да сте. Функциите за продуктивност и свързаност са характеристиките, които биха ви осигурили най-добрите на тези мини устройства.

Какво друго трябва да знаем за мини лаптопите?

Според Ardes.bg мини лаптопите са чудесни за видео разговори, проверка на електронна поща, слушане на музика и гледане на филми. В допълнение към гледането на филми може да правите всичко това с качеството на звука на настолен компютър, въпреки че той няма да е толкова ясен. Ако често гледате филми на телевизора си, може да правите това и от тях. Предимството на тази функционалност на малкия екран е, че можете да гледате всичко на нивото на очите си.

На пазара ще намерите богато разнообразие от модели на различни производители на тези компактни устройства. Те са доста предпочитани за пътуване, защото имат малко тегло, а в същото време осигуряват изключително голямо удобство за работа. Ако все още не сте се спрели на някой определен модел, от тези компактни преносими компютри, професионалистите от онлайн магазина за техника на Ардес ще ви бъдат полезни, за да направите правилен избор за едно от тези качествени устройства.

 

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички