Защо някои букмейкъри нямат мобилна апликация за залози?


Защо някои букмейкъри нямат мобилна апликация за залози?
Снимка: iStock/Guliver

1197

Мобилните устройства не само навлязоха с особена лекота в нашето ежедневие, но и позволиха на повечето потребители да извършват всякакви операции. Днес е повече от ясно, че повечето потребители отдавна не използват телефоните си толкова разговори, отколкото за забавление. В сферата на спортните прогнози ще открием, че почти всеки реномиран бранд разработва такова приложение. Ако потърсим palmsbet приложение от efirbet резюмето на този оператор, можем да забележим, че такова все още не е разработено, а това води и до следващия въпрос: защо?

Със сигурност няма клиент, който да не иска да персонализира своята игра и да не използва по-лесен начин за забавление в дадена платформа. Мобилните приложения са изключително удобство и позволяват редица възможности, но както можем да открием – те не са единствената опция. За да стигнем до отговора обаче, нека обърнем внимание как точно се разработват такива приложения.

На първо място ще открием, че политиката на iOS и Android платформите е малко по-стриктна. Google не позволява на всеки един бранд да качи такова в неговия маркет, което е изискване по-често на европейските комисии по хазарта, отколкото на самия технологичен гигант. Ситуацията е сходна с Apple платформата, но пък там ще забележим, че има методи за изтегляне, които да предоставят по-лесен мобилен достъп. На този етап пък имаме и трети независим източник – Huawei със своята App Gallery. При тях езикът на програмиране е малко по-различен и самото време за одобрение може да се окаже значително по-дълго, отколкото някой би очаквал.

В повечето случаи това е и един много скъп процес, като самото приложение трябва да се разгледа от съответните органи, да бъде проверено за пропуски или евентуални дупки в сигурността, след това избраният бранд ще посочи същото и едва на финала ще се стигне до крайното заключение и разрешение за пускане. За целта се наемат професионалисти, които могат да изпипват детайлите в продължение на години. А докато това се случи, самите клиенти няма да останат очаровани. Логично е да открием, че всяка една мобилна платформа, при това не само за спортни прогнози, никога няма да бъде посетена, ако не разполага някакъв по-лесен метод за комуникация с избраното от самия клиент устройство.

Точно по тази причина можем да забележим и наличието на някои други по-добри алтернативи. Мобилната версия на един сайт е достатъчно добро решение, особено след като тук не влияят хардуерните фактори. Едно приложение има живот, трябва да се подобрява значително и освен това заема място. От друга страна при мобилната версия няма кодове или допълнителни изисквания. Тя е достъпна директно от платформата на всеки един телефон и ще позволи същата работа, каквато можем да забележим и в десктоп версията на един сайт.

Употребата ѝ няма да ограничи нито един клиент, но няма да изисква и смяна на устройството, защото операционната система вече не поддържа конкретна апликация. Именно по тази причина и мобилните версии са толкова предпочитани. Основната идея в този случай е, че системата на даден оператор засича какво е използваното устройство, след това сайтът се подрежда по най-добрия начин за даден телефон или таблет. Функциите остават същите, бонусите и промоциите не се променят, както и наличните коефициенти.

От време на време системата ще изисква повторно логване, но това не е чак такъв голям проблем, както можем да се досетим. Все пак това е една от най-елементарните операции. Не на последно място трябва да говорим и за още едно важно изискване. Удобството от мобилно приложение или мобилна версия, може да гарантира на всеки един клиент по-сериозно разнообразие от възможности, но това в никакъв случай не означава, че се предоставят гаранции за успех. Отговорната игра е от особено значение за всеки един потребител и точно по тази причина ще открием този слоган навсякъде в платформите на букмейкърите.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички