Невероятният живот на Дженифър Гейтс, дъщерята на Бил Гейтс

Невероятният живот на Дженифър Гейтс, дъщерята на Бил Гейтс
Източник: Getty Images/Guliver

Какво ли е да баща ти да е сред най-богатите хора на планетата? Дженифър Гейтс може да ви каже. Тя е най-голямото дете на основателя на Microsoft Бил Гейтс, като има по-малки брат и сестра Рори и Фийби.

Дженифър е родена на 26 април 1996 г. Колкото и странно да е за дете на технологичен гений, тя израства без досег до новите технологии. Позволяват ѝ да има мобилен телефон чак на 14-годишна възраст и като цяло ограничават времето ѝ в интернет.

Наследницата на Гейтс е завършила училището на баща си в Сиатъл, а сега продължава образованието си в престижния университет Станфорд, където учи биология.

Голямата страст в живота на Дженифър обаче е ездата. Тя е професионален състезател по конен спорт и е печелила множество призове, някои от които с наградни фондове за хиляди долари. Конят ѝ се казва Алекс и тя е много привързана към него. А пък приятелят ѝ Найл Насър също е професионален ездач.

Любопитен факт е, че в сферата на ездата Дженифър си съперничи с Ив Джобс - дъщерята на Стив Джобс, която също е млада надежда в спорта. Двете дори са се състезавали една срещу друга.

Дженифър обича и да пътува. В профила си в Instagram е публикувала снимки от пътешествия до Кувейт, Испания и Австралия.

Мнозина вероятно си мислят, че всичко ѝ е поднесено на тепсия, но това не е съвсем вярно. Бил Гейтс често е подчертавал, че иска децата му сами да се оправят в живота. И затова те ще наследят съвсем малка част от богатството му, а останалото ще отиде за благотворителност.

Самата Дженифър едва ли има повод за притеснение. Ако успехите ѝ в ездата продължат, тя може да натрупа състояние от тях. А иначе споделя, че ѝ се иска като завърши биология, да започне да учи медицина.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.