Семейство Обама влязло в Белия дом с 1 млн. долара. Сега има над 40 млн.

Семейство Обама влязло в Белия дом с 1 млн. долара. Сега има над 40 млн.
Източник: Getty Images/Guliver

Бившият американски президент Барак Обама е зает човек. От речите на публични събития през написването на мемоарите си до продуцентска сделка с Netflix - той определено не стои със скръстени ръце. Разбира се, всички тези неща допринесоха доста за набъбването на банковата сметка на семейството му. Колко точно са богати Обама?

Когато за първи път влизат в Белия дом, Барак и Мишел имат състояние от около 1,3 млн. долара. Днес притежават над 40 млн. долара, сочат данни на Forbes. 

Около 20 от тези милиона идват от заплатата на Обама като президент, от инвестиции и приходи от книгите му. Към тях се прибавят и приходи от заплатата на Мишел като адвокат, преди да стане Първа дама.

Шефът на Apple има над 600 млн. долара, но пазарува само от разпродажби

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук управлява единствената в света компания, оценена на 1 трлн. долара. Самият...

Като държавен глава Барак Обама е получавал годишна заплата от 400 000 долара, а като бивш президент му е отпусната пенсия от 200 000 долара годишно.

Барак е написал и няколко книги, които са му донесли над 15 млн. долара. Предстои и той, и Мишел да издадат и по още една книга за преживяванията си в Белия дом.

Колко богат е Том Круз?

На 56-годишна възраст Том Круз продължава да скача от сгради, да лети с хеликоптери и да изпълнява десетки други оп...

В днешно време Обама се появява често на публични събития, където изнася речи. Но не го прави безвъзмездно - откакто не е президент, е прибрал над 400 000 долара от хонорари за присъствие на различни форуми.

Семейството има и доста финансови инвестиции и вложения в недвижими имоти. В момента те живеят в имение във Вашингтон за 8 млн. долара, но имат и къща в Чикаго.

Барак и Мишел дават и много големи суми за благотворителност, като даренията им надхвърлят 2 млн. долара и са насочени предимно към организации за деца.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.