Зукърбърг отказа да трие постове, отричащи Холокоста

Зукърбърг отказа да трие постове, отричащи Холокоста
Източник: Getty Images/Guliver

Решение на основателя на Facebook Марк Зукърбърг да не се трият постове, отричащи избиването на евреите през Втората световна война, предизвика гняв и тежки критики.

В интервю за Recode Зукърбърг заяви, че макар да смята отричането на Холокоста за „дълбоко обидно“, не смята, че подобно съдържание трябва да бъде забранявано. Според него има неща, „по които различните хора грешат", но не трябва заради това да бъде ограничавано правото им на изразяване.

Очаквано, думите му отприщиха вълна от критики от потребители и правозащитни организации. Антиклеветническата лига в САЩ излезе със заявление, че Facebook има „моралното и етическото задължение“ да не позволява на разпространяването на мнения, че Холокостът не се е случвал.

5 успели и богати хора, които говорят свободно два езика

Да говориш повече от един език може да бъде много полезно в бизнеса. Освен че позволява да се завързват повече конт...

Бурната реакция накара Зукърбърг, който също е евреин, да поясни изказването си. "Лично аз намирам отричането на Холокоста дълбоко обидно и нямах намерение да защитавам хората, които го правят. Нашата цел с фалшивите новини не е да спираме някого да казва неистини, а да спрем разпространението на фалшива информация. Ако е потвърдено, че някаква информация е фалшива, тя няма да бъде дистрибутирана в News Feed-а. Разбира се, ако даден пост прекрачва границата към подтикване на насилие или омраза към дадена група, той ще бъде премахван", уточнява Зукърбърг в последващ имейл до Recode.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.