Walmart наема 150 000 работници, раздава 550 млн. долара бонуси


Walmart наема 150 000 работници, раздава 550 млн. долара бонуси
Снимка: iStock

12318

Пандемията от коронавирус парализира цели индустрии и ще предизвика гибелта на много компании. Но паниката около вируса донесе огромни печалби на някои фирми.

Точно такъв е случаят с гиганта в търговията Walmart. Американската компания, която е най-големият работодател в света, ще наеме още 150 000 служители, за да отговори на огромното търсене на стоки.

Работниците ще бъдат наети с временни договори до края на май, като ще работят в магазини, клубове, дистрибуционни центрове и центрове за изпълнение. "В началото тези позиции ще бъдат временни, но много от тях ще се превърнат в постоянни с течение на времето", съобщават от компанията.

За да си набави необходимите кадри, но и да облекчи икономиката на САЩ, Walmart се е свързал с браншови организации на заведения и хотели, които ще му препоръчват служители. Така ще се помогне на работещите в най-тежко засегнатия от кризата сектор – този на заведенията за обществено хранене.

Коронавирусът ще промени коренно начина ни на живот

"Ще подпомогнем временните работни позиции, които могат да бъдат мост за техните служители в този труден момент", посочват от търговския гигант.

В напрегнатата ситуация планира да ускори времето за кандидатстване от 2 седмици до 24 часа. "Търсим хора, които разглеждат Walmart като шанс да спечелят малко допълнителни пари и да извършват жизненоважна услуга за своята общност", казва Дъг Макмилън, президент и изпълнителен директор на Walmart.

Освен това Walmart, който е най-големият частен работодател в САЩ, ще раздаде щедри бонуси на своите 1,4 млн. настоящи служители от 2 април. За целта компанията е отделила допълнителни 550 млн. долара.

Работещите на пълен работен ден ще получат по 300 долара, а тези на непълно работно време – по 150 долара. Всички служители на Walmart ще получат редовния си тримесечен бонус един месец по-рано, в края на април вместо май.

Миналата седмица стана ясно, че гигантът в електронната търговия Amazon ще наеме 100 000 нови служители, заради скока в онлайн пазаруването. Веригата пицарии Domino's пък ще наеме още 10 000 души заради увеличените доставки на храна за дома.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички